Home LOVE & SEX 5 tips die jullie dichter bij elkaar brengen

5 tips die jullie dichter bij elkaar brengen

Corbis
Elke relatie heeft ups en downs, dat is heel normaal. Af en toe ruziën is zelfs nodig voor een goede relatie. Maar als je voelt dat het minder goed gaat, kunnen jullie er samen aan werken. Met deze vijf tips kunnen jij en je lief weer dichter bij elkaar komen.

1. Ga op date night

Regelmatig een date night inlassen, kan wonderen doen. Maak tijd vrij voor elkaar en ga samen op stap. Bedenk telkens iets anders, zoals een exotisch restaurant, een nieuwe hippe club in de stad of een strandwandeling. Af en toe een iets anders doen, zorgt gegarandeerd voor leuke momenten.
 

2. Geef elkaar complimentjes

Wie houdt niet van mooie complimentjes? Iedereen voelt zich graag geliefd. Hoe langer je een relatie hebt, hoe minder je de neiging hebt om je partner te vertellen hoe leuk of knap hij is. Probeer minder te focussen op wat hij niet goed doet, en meer op wat hij wél goed doet. Hij zal zich zeker gewaardeerd voelen, en wellicht zal ook hij je meer complimentjes geven. Meer en eerlijk communiceren zorgt ook voor minder misverstanden.
 

3. Respecteer elkaar

Soms haalt hij het bloed van onder je nagels en kan je hem wel door het raam gooien, omdat je wéét dat jij gelijk hebt en hij niet. Maar helaas denkt hij er net hetzelfde over. Het heeft geen zin om te blijven ruziën als niemand wil toegeven, dus op een gegeven moment moet je elkaars mening leren respecteren. Probeer erover te praten op een rustiger moment, zo zal je elkaar ook beter begrijpen.
 

4. Neem wat tijd apart

Als jullie vaak 'op elkaars lip' zitten, kan het weleens zijn dat je almaar minder kan verdragen van elkaar, zeker als jullie al een tijdje samen zijn. Neem af en toe wat tijd apart en doe dingen alleen. Ga op stap met je vriendinnen, of ga zelfs een keer zonder je lief op reis. Je slaat twee vliegen in één klap: jullie zullen blij zijn om elkaar weer te zien én je hebt altijd iets nieuws om over te praten.
 

5. Verras elkaar

Variatie en nieuwe dingen zijn nodig om meer pit in je relatie te brengen. Verras elkaar regelmatig, met lieve briefjes in z'n jaszak of onverwachte weekendjes weg. Geniet van elkaar en amuseer jullie samen!

De 7 stappen voor een gelukkige relatie vind je hier. En we geven je ook nog tips voor minder relatiestress.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.