https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home LOVE & SEX 5 redenen om meer te knuffelen

5 redenen om meer te knuffelen

Free hugs!

Thinkstock
Geen fijner, veiliger gevoel dan in de armen van je lief. Net daarom zijn we er allemaal zo verzot op. Alleen ons lief lijkt niet altijd in te zijn voor een uitgebreide knuffelsessie. Wij geven je 5 redenen om hem te overtuigen dat die omhelzingen écht belangrijk zijn.

1. Kruip wat dichter bij hem

Dat jullie slaaphouding heel wat over jullie relatie verklapt, vertelden we je al een tijdje geleden. Wie op minder dan een paar centimeter van elkaar slaapt, zou blijer zijn met zijn relatie dan wie aan de andere kant slaapt van zijn lief. Echt verrassend kunnen we het niet noemen (denk maar aan de slaappositie na een grote ruzie), maar misschien voor de zekerheid toch wat dichter bij je lief kruipen straks?

2. Happy stofjes

Dopamine en serotine heten ze: de twee hormonen die ons goedgezind en blij maken én ons beter beschermen tegen depressies. En het zijn net die twee lucky stofjes die vrijkomen als we knuffelen.  

3. Relax, take it ea-hea-sy!

Eén kleine aanraking, meer heeft je lijf niet nodig om je minder gestresseerd te maken. Het gevoel van hem dichtbij jou te hebben zorgt er immers voor dat je bijnieren minder cortisol aanmaken, ook wel bekend als het stresshormoon. Resultaat: je bent minder bezorgd en dus meer ontspannen. Win-win!

4. Meer weerstand

Knuffelen stimuleert je parasympathische zenuwstelsel (oftewel je relaxatiesysteem) dat serotine, dopamine en oxytocine vrijmaakt. Allemaal stoffen die je immuniteit versterken én je goed laten voelen.

5. Betere seks

Knuffelen na de seks verbetert je relatie. We vertelden het je al een tijdje geleden en we vertellen het jou (maar nog meer je lief) met veel plezier nog eens. 😉

Wist je dat zelfs een collega knuffelen een goed idee is?