Home LOVE & SEX 5 dingen die je best niet zegt tijdens een ruzie

5 dingen die je best niet zegt tijdens een ruzie

Hem uitschelden komt hard aan

Elk koppel heeft weleens ruzie, maar soms kan een ruzie uitdraaien op een keiharde oorlog. Je zegt dan dingen waar je later spijt van krijgt. Deze 5 zinnen spreek je best niet uit tijdens een ruzie. 

1.  “Je bent zo’n grote loser!”

Soms ben je zo kwaad dat je hem begint uit te schelden, iets wat je anders nooit zou doen. Als hij het bloed van onder je nagels haalt, kan je beter een time-out inlassen en even het huis uit gaan.

2.  “Dit is allemaal jouw schuld, je kan ook nooit iets goed doen!”

Door zijn stomme beslissing hebben jullie nu een groot probleem. Dat is frustrerend, zeker als jij al van in het begin niet akkoord ging met zijn beslissing. Maar hij vindt het absoluut even erg als jij, en voelt zich ook nog eens schuldig. Probeer samen te zoeken naar een oplossing en laat hem – rustig- weten dat hij de volgende keer iets meer rekening moet houden met jouw mening.

3.  “Je doet dit altijd, vorige keer deed je exact hetzelfde!”

Iets met oude koeien en een sloot…

4.  “Ik heb echt niets aan je, en trouwens, je bent ook al niet goed in bed!”

Tijdens een ruzie gooi je al snel met verwijten die niets te maken hebben met de ruzie zelf. Probeer dat zoveel mogelijk te vermijden, want dat kan hem echt kwetsen.

5.  “Ik ben het beu om bij jou te zijn, ik ben hier weg!”

Dreigen dat je het wilt uitmaken, kan lelijke sporen nalaten. Hij weet niet of dat een serieus dreigement is en hij zal je dus even niet helemaal vertrouwen. Denk je er echt over na om een punt achter jullie relatie te zetten, wees daar dan eerlijk over tegenover hem én jezelf.