Home LOVE & SEX 10 verbazingwekkende feiten over seks

10 verbazingwekkende feiten over seks

Corbis
Deze week lees je hoe redactrice X dertig dagen élke dag seks uittest. Weet jij al alles over seks? Think again! Er is een nieuw boek uit met 369 feiten over seks. Wij haalden er 10 verrassende weetjes uit. Ken jij ze al?

1. Het recordaantal orgasmes dat een vrouw ooit had in 1 uur tijd, is 134. Het record bij mannen is… 16.

2. Als je een halfuur stevige seks hebt, kan je zo'n 200 calorieën verbranden.

3. Elke dag zijn er ongeveer 100 miljoen vrijpartijen. Met andere woorden: op dit moment hebben zo'n 69.000 koppels seks.

4. Er zitten amper 7 calorieën in een theelepel sperma. En vergeet anti-rimpelcrèmes. Sperma zit vol proteïnen die erg effectief zijn tegen rimpels. Of we het goedje dan zo graag op ons gezicht willen smeren, is een andere zaak…

5. Mannen hebben zo’n elf erecties per dag.

6. Uit een onderzoek van de universiteit van Californië hebben mannen die helpen in het huishouden 50 procent meer seks dan mannen die helemaal niets doen.

7. Ongeveer een op vijftig vrouwen heeft drie tepels. Er is zelfs een vrouw die een extra tepel op haar voet heeft.

8.  De Russische Tatiata Kozhevnikova heeft de sterkste vagina ter wereld. Met haar vaginaspieren kan ze een gewicht van wel 14 kilogram optillen! Ze heeft er wel wat voor moeten trainen, maar nu staat ze in het Guinness Book of Records.

9. Mannen houden van vrouwen met ronde billen. Waarom? Omdat het wijst op vruchtbaarheid. En wellicht ook omdat ze ze gewoon sexy vinden.

10. Gemiddeld kussen we 20.160 minuten in heel ons leven. Dat zijn twee weken! Hou die lipbalsem dus maar klaar.

Meer weten? Sex: 369 Facts to Blow You Away, van Sadie Cayman.