Home LOL Waar dronken ze het meeste koffie? In de serie ‘Gilmore Girls’ of...

Waar dronken ze het meeste koffie? In de serie ‘Gilmore Girls’ of in ‘Friends’?

We snappen haast niet dat ze nog normaal functioneerden. Lorelai en Rory dronken in 'Gilmore Girls' zoveel koffie dat een normaal persoon op een neer zou bouncen van de cafeïne. En ook onze buddies in 'Friends' sipten dagelijks van een bakje troost in Central Perk. Wie zou het meeste geld uitgegeven hebben aan koffie als we de vergelijking maken?

PayPal maakte de berekening voor ons: tijdens de 153 afleveringen van 'Gilmore Girls' dronk het moeder-dochterduo gemiddeld twee tassen koffie per aflevering. Maar meestal zetten de meiden hun potje koffie thuis zelf. Als we weten dat zelfgemaakte koffie ongeveer 0,45 euro kost en een koffie bij Luke's Diner € 2,20 per kopje, betekent dat dat de Gilmore girls ongeveer € 694 euro spendeerden aan koffie tijdens de zeven seizoenen. Wij hadden écht verwacht dat het veel meer zou zijn, trouwens.

 

In 'Friends' leefde die doe-het-zelf-vibe veel minder. Monica, Chandler, Phoebe, Ross en Rachel dronken ook ongeveer 2 kopjes koffie per aflevering volgens PayPal. Maar in Central Perk moesten ze daarvoor ongeveer € 3,80 per kop voor neertellen. Big city life hé. Dus als we de som maken na 236 afleveringen betekent dat dat de vriendengroep voor € 9000 aan koffie achterover sloeg. Of voor zo'n € 1500 per persoon.

 

Ontdek nog meer over 'Gilmore Girls'

'Gilmore Girls'-hottie Dean post eerste setfoto van de remake

Hoera: ook 'Gilmore Girls' komt terug!

Ontdek nog meer over 'Friends'

QUIZ: hoe goed ken jij Ross uit Friends?

Ben jij de Monica Geller van je vriendengroep?

De lekkerste gerechten die Monica klaarmaakte in 'Friends'