Home LOL LOL: 11 pijnlijke dingen die elke arme ziel tijdens de tweede zit...

LOL: 11 pijnlijke dingen die elke arme ziel tijdens de tweede zit herkent

2. Je kijkt met heimwee terug naar de eerste zit

De maand juli is achter de rug en dat betekent jammer genoeg dat de tweede zit voor vele studenten steeds dichterbij komt. Het is elk jaar hetzelfde liedje: jij moet in augustus blokken, terwijl iedereen zich lijkt te amuseren op reis of op poolparty’s. Ben jij ook zo’n arme ziel? Dan herken je sowieso deze elf situaties.

Het leven is niet eerlijk: jij moet studeren in de zomervakantie en moet daar wel heel veel dingen voor opgeven. Als het een troost mag zijn: je bent heus niet alleen! Ook jouw lotgenoten herkennen ongetwijfeld deze elf dingen.

1. Dat uurtje pauze aan het zwembad wordt een hele dag luilekkeren in je favoriete bikini

Een pauze is de grote sleutel tot succes tijdens je examens, maar tijdens herexamens lijkt het nóg moeilijker om je aan die pauze te houden. Een kwartier, wordt een uur en uur wordt een hele dag pauze. Discipline, wat is dat?

2. Je kijkt met heimwee terug naar de eerste zit

Waar je in juni nog klaagde over de te luide kindjes die na schooltijd in de tuin speelden en over de buurman die zijn gras maaide tijdens het studeren, blijf je nu op je honger zitten, want het is muisstil buiten. Iedereen lijkt op vakantie te zijn, zelfs die blaffende hond van de overburen. Je hebt niets om over te zagen en dat maakt het studeren tijdens de tweede zit wel heel saai. Daarenboven post opeens niemand nog iets op sociale media over de tweede zit, terwijl je in de eerste zit overspoeld werd met foto’s van boeken en cursussen. Je kan toch echt niet de enige arme ziel zijn die herexamens heeft?

3. Niemand wil je vragen beantwoorden

De meeste medestudenten zijn met glans en een hoop gestoef geslaagd in eerste zit en duiken in augustus dus niet in de boeken. Heel vervelend, want ze laten je vragen over de materie onbeantwoord en om het nog een beetje erger te maken lezen ze jouw bericht, maar antwoorden ze gewoon niet. Straf, want jij hielp hen wél tijdens de eerste zit. Stank voor dank!

4. Je hebt last van FOMO

In december en juni daalt het aantal feestvierders drastisch en blijft iedereen thuis om te studeren, maar dat is niet het geval tijdens de tweede zit. Iedereen gaat naar poolparty’s, festivals en tuinfeestjes, terwijl jij geen feestje kan bijwonnen. Om het nog een beetje erger te maken posten je vriendinnen honderden stories op Instagram. Om van te rotten!

5. Je beseft maar al te goed dat je het verknoeid hebt, maar wil dat niet toegeven

‘Dat komt ervan’, ‘zo zal je het leren‘ of ‘dan moet je in juni maar beter je best doen’, je hoort het langs alle kanten. Toch beweer je bij hoog en bij laag dat je ook in de eerste zit je best deed, ook al weet je zelf wel beter. Karma is a bitch!

6. Je schuldgevoel was nog nooit zo groot

Yes, je kent je cursus helemaal vanbuiten en kan dus weleens een avondje iets anders doen dan studeren. Je spreekt af met je vriendinnen, maar hebt daar meteen spijt van. Je krijgt het benauwd en begint te twijfelen aan jezelf: je moet écht slagen tijdens de herexamens. Je schuldgevoel lijkt nu nog een pak groter te zijn dan tijdens de eerste zit.

7. Je bent allergisch geworden aan de zon

Je zet één voet buiten om toch eens van het zonnetje te kunnen genieten en bent meteen volledig verbrand. Hoe kan dat zelfs? Je lijkt wel allergisch te zijn aan de zon en kan niet meer tegen de warmte. Waar blijft die winter?

8. De muggen en wespen laten je maar niet met rust

De zomer betekent niet alleen tweede zit, maar ook een hele hoop miserie met muggen en wespen. Ze blijven je, ondanks je verwoede pogingen om het hele huis in een lockdown te houden, terroriseren met hun gezoem.

9. Een actieve pauze nemen, wat is dat?

Je leest het overal: tijdens je pauzes moet je iets actiefs. Dat is tijdens de zomer natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want ga maar eens een halfuurtje lopen in de blakke zon. Jouw ‘actieve’ pauzes gaan dan ook niet verder dan een wandelingetje naar het ijssalon om de hoek.

10. Zelfs Samson en Gert en de mannen van Spring kunnen je niet opbeuren

De motivatie is tijdens de blok sowieso altijd ver te zoeken, maar waar je je samen met je medestudenten tijdens de eerste zit op liedjes van ‘Spring’ en ‘Samson en Gert’ helemaal kon uitleven, zit je nu zielig in een hoekje van je kamer te wenen op het nummer ‘Regenboog’ van ‘Spring’.

11. Je ergert je dood aan dit artikel

Al die zever over de tweede zit maakt je helemaal gek. Oké, je hebt een paar herexamens, so be it! Je gaat die examens gewoon keihard knallen en ergert je dood aan het gezaag van andere studenten die in hetzelfde schuitje zitten.

Lees ook: