Home LOL O jee: de politie gaat nu ook Pokémonboetes uitdelen

O jee: de politie gaat nu ook Pokémonboetes uitdelen

Belga Image
Korte metten ermee, moet de overheid gedacht hebben toen ze haar volk als zombies met de smartphone in de hand zag rondhollen, jagend op virtuele monstertjes. In ons land kan je vanaf nu beboet worden voor het spelen van Pokémon Go. Mag een mens dan echt niets?

Een boete van 55 euro krijg je aan je broek als je jezelf of anderen in gevaar brengt door bovenmaats op je smartphone te lopen turen. De regel is niet nieuw, maar wordt nu wel extra benadrukt door het spelletje Pokémon Go.

Artikel 7.2 uit de wegcode bestaat al sinds 1975 en luidt dat elke weggebruiker 'zich correct moet gedragen op de openbare weg en anderen niet mag hinderen of in gevaar brengen'. Wie in het wilde weg Pokémon achterna loopt te hollen en daarbij anderen of zichzelf in gevaar brengt, kan dus meteen een proces-verbaal in ontvangst nemen.

Men voerde dus geen nieuwe regel in, speciaal voor Pokémon Go-spelers, maar er wordt terecht extra gewezen op het feit dat je waakzaam moet zijn in het verkeer. Jezelf of anderen in gevaar brengen door te veel met je smartphone bezig te zijn, moet en zal bestraft worden.

via GIPHY

Lees ook: