Home LOL LOL: Instagramaccount @NotEngaged is hilarisch herkenbaar voor single ladies

LOL: Instagramaccount @NotEngaged is hilarisch herkenbaar voor single ladies

Ben jij het ook beu om de zoveelste verlovingsaankondiging in je feed te zien passeren? Dan zal je dit account ge-wel-dig vinden.

@NotEngaged via Instagram

Single of in een relatie maar niet meteen van plan om je te verloven? Dan achten wij de kans groot dat jij net zo’n fan zal worden van @NotEngaged als wij. Het Instagramaccount van de 30-jarige Mary McCarthy uit New York is zowel hilarisch als herkenbaar voor zij die het – excusez le mot – kotsbeu zijn om de zoveelste verlovingsaankondiging in hun feed te zien passeren.

‘Hallo, ik ben niet verloofd. Maar ik ben oké. Beloofd’, leest de bio van Mary McCarthy‘s Instagramaccount @NotEngaged.

De 30-jarige McCarthy richtte haar account reeds op in 2016, maar kwam er pas mee in het nieuws nadat ze meer dan 28.000 volgers wist te verzamelen. Intussen zit ze aan net geen 40.000 fans.

Van sms tot Instagramaccount

‘Ik was al een miljoen keer een bruidsmeisje’, vertelt de New Yorkse aan Elite Daily. ‘Ik vind het geweldig om te zien hoe mijn vrienden de liefde vinden, maar iedereen tussen de 20 en de 30 herkent het overweldigende gevoel van een feed vol verlovingsfoto’s.’

Twee jaar geleden reed McCarthy van een verlovingsfeestje naar huis en stopte ze onderweg voor ’emergency food’, zoals ze het zelf omschrijft. ‘Ik stuurde een foto naar m’n vriendinnen met het bericht: “Wanneer je niet verloofd bent, maar wel taco’s hebt”. Een week later startte ik het Instagramaccount.’

‘In de zetel met een vijfgangendiner en afgebladderde nagellak’

Het account @NotEngaged bestaat uit een reeks foto’s van McCarthy’s linkerhand – zonder verlovingsring dus – op verschillende locaties. Naast een pot soep, op het strand, nabij een onopgemaakt bed, etc.

Al draait het de Amerikaanse dertiger niet zozeer om de foto maar vooral om het bijschrift. Haar tekstjes zijn namelijk hi-la-risch, zoals onderstaande:

‘Wanneer je #nietverloofd bent en geen echtgenoot hebt om te achtervolgen met een koekenpan zodat je je kookgerei kan gebruiken voor praktische zaken zoals een vijfgangendiner voor vier personen maken om in je eentje op te eten in de zetel terwijl je naar “Queer Eye” kijkt met afgebladderde nagellak.”

Ondanks haar Instagramaccount staat McCarthy er nog steeds voor open om zich te verloven. ‘Ik heb niets tegen het huwelijk of een verloving. Ik denk dat het net prachtig is wanneer twee mensen bij elkaar de liefde vinden’, aldus de New Yorkse. ‘Als het gebeurt, dan gebeurt het. Ik zie het gewoon niet als een doel op zich.’

Maar zelfs mocht ze ooit haar Mr. Right vinden, zou Mary @NotEngaged niet opdoeken. ‘Als mijn account mensen doet glimlachen, dan ben ik in mijn opzet geslaagd.’

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.