Home LOL Licht en elektriciteit op je hotelkamer zónder je keycard? Het kan met...

Licht en elektriciteit op je hotelkamer zónder je keycard? Het kan met deze geniale hack!

Zo laad jij je smartphone op terwijl je zelf aan het ontbijtbuffet zit.

hotel
© Shutterstock

Tegenwoordig werken de meeste hotels met een kaart als sleutel en daarmee moet je ook de elektriciteit van je kamer bedienen. Maar wat als je maar één kaart hebt en je wil je smartphone opladen terwijl je gaat genieten van het ontbijtbuffet? Herken je het probleem? Dan hebben wij goed nieuws, want dankzij de Londense Katyagar Moonagon is dat probleem voorgoed van de baan.

De technologie staat nooit stil en daarom werken de meeste hotels tegenwoordig met een sleutel in de vorm van een kaart. Daarmee geraak je vlot binnen en buiten en moet je de elektriciteit van je kamer regelen. Als de kaart niet in het bijbehorende gleufje zit, heb je geen licht en elektriciteit op je kamer. Allemaal goed en wel, maar toch wekt deze technologie heel wat ergernissen op bij hotelgasten. Want als je de kaart/sleutel uit de gleuf neemt, valt alles genadeloos uit.

Simpele hack

Gelukkig heeft Katyagar Moonagon daar dé ideale truc voor gevonden, want blijkbaar kan je eender welke kaart in de kleine machine op je kamer steken. ‘Ik wilde mijn batterij opladen terwijl ik ging eten, maar daarvoor had ik mijn sleutelkaart nodig’, schreef ze op Twitter. Daarom stak ze een andere kaart in de gleuf en dat werkte! Katyagar stuurde haar simpele maar geniale hack de wereld in en die post ging in no time viraal.

Moeder natuur

Deze tip is natuurlijk ideaal om bijvoorbeeld je smartphone of fototoestel op te laden, maar natuurbewust is het niet. Pas deze truc daarom alleen maar toe als het écht nodig is. Jullie achterachterkleinkinderen zullen dankbaar zijn!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.