https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home LOL 9 emoties die iedereen met Pukkelpop-tickets nu doormaakt

9 emoties die iedereen met Pukkelpop-tickets nu doormaakt

Wij zitten al aan nr. 8, jij?

Mensen die op dit moment onbruikbare Pukkelpop-tickets in hun mailbox hebben zitten, hebben een ding gemeen: het zijn hoopvolle optimisten. Anders geef je geen geld uit aan een festival dat zo onzeker is. Net omdat ze zo positief zijn, kunnen zij nu al, pas enkele uren na het nieuws van de afgelasting,  alweer lachen met hun miserie. Laat ons dat doen.

1. Eerst is er de shock.

Of je ‘t nu op de radio hoort, een pushbericht krijgt van je nieuwsapp of een Pukkelpop-buddy je in paniek een whatsappje stuurt, zulk nieuws komt ongemeen hard aan. Zeker nadat je anderhalf jaar opgaf om een generatie te beschermen die nu volledig beschermd wordt door de vaccins.

2. Het ongeloof neemt al snel de overhand. Dit kan niet waar zijn. Misschien heb je ‘t verkeerd begrepen.

Na wat opzoekingswerk besef je dat het nieuws wel degelijk klopt. Afgelast. Definitief. Geen kleinere versie met minder dagen of minder mensen. Pure leegte.

3. Je voelt de moed in je schoenen zakken. Of zelfs nog dieper. Anderhalf metertje onder de grond.

Komt dit ooit goed? Gaan we ooit weer mogen mogen? En vooral: gaan we ooit weer mogen muilen?

4. De woede steekt de kop op. Het zijn allemaal leugenaars, afzetters en bedriegers!

Je weet niet op wie je boosheid eerst te richten. Frank? Chokri? Jan? Of die ellendeling die ooit zonodig vleermuis moest eten?

5. Je colère wordt alleen maar versterkt door mensen die stellen dat het ‘volgend jaar dubbel en dik feest wordt’.

Die belofte heb je iets te vaak gehoord en weer gebroken gezien.

6. Boos zijn lucht helaas niet op. Dan maar wenen.

Ja, je voelt je een beetje verwend omdat je huilt omwille van een festival. Maar die gedachte maakt je verdriet niet kleiner.

7. Gelukkig lucht wenen áltijd op. Tijd om praktisch te gaan denken.

Je ziet nu in dat er een héél klein beetje positief nieuws was: je krijgt je ticket gewoon terugbetaald. Je geloof in Chokri is nog niet helemaal hersteld, maar het is een begin.

8. Je herpakt je, want je hebt nu 1) terug wat budget en 2) een vrij weekend.

En kleinere festivals kunnen vanaf 13 augustus wél doorgaan, zonder mondmaskers en zonder social distancing. Tijd om tickets te boeken, toch?

9. Je wil jezelf voor de kop slaan omdat je weer optimistisch en hoopvol bent, terwijl dat je in het voorbije anderhalf jaar al zo veel teleurstelling heeft opgeleverd.

Maar eigenlijk weet je dat dat net je beste eigenschap is. Die weerbaarheid en positiviteit hebben je door deze periode geholpen en zullen dat tot aan de finishlijn doen. Hopelijk ligt die nu echt niet zo ver meer.

Lees ook: