Home LOL 7 dingen die je herkent als je inpakken haat

7 dingen die je herkent als je inpakken haat

2. Je staat voor je kast en je hebt totaal geen idee wat je wil meenemen op reis. Het lijkt plots alsof je geen zomerkleren hebt en je bent je garderobe helemaal beu.

© nattu adnan & arnel hasanovic via unsplash

Op vakantie gaan is heerlijk. Helaas is het inpakken van die koffer iedere keer opnieuw de hel! Vind jij dat ook zo’n vervelend karweitje? Dan ga je de volgende 7 situaties sowieso herkennen.

1. Uitstelgedrag

Je stelt het inpakken van je koffer altijd uit tot op het allerlaatste moment. Daardoor loop je de avond voordien of zelfs een paar uurtjes voor je vertrekt het hele huis door als een kip zonder kop om op tijd klaar te raken.

2. Keuzestress

Je staat voor je kast en je hebt totaal geen idee wat je wil meenemen op reis. Het lijkt plots alsof je geen zomerkleren hebt en je bent je garderobe helemaal beu.

3. Kill your darlings

Uit de hele berg jurkjes, shortjes en crop tops die je uiteindelijk selecteerde, moet je sowieso nog de helft terug in je kast hangen want tien bikini’s voor vijf dagen is gewoon te veel. Tenzij je natuurlijk van plan bent om tweemaal per dag van outfit te wisselen.

4. Geknoei met vloeistoffen

Dan kom je aan bij de toilettas, het meest vreselijke onderdeel van het inpakken. Vloeistoffen zoals douchegel, shampoo, parfum en zonnemelk moet je overgieten in andere potjes en flesjes. En make-up moet best tegen een stootje kunnen zodat je je favoriete blush bij aankomst niet terugvindt in duizenden stukjes.

5. Rommeltje

Het is de bedoeling om alles netjes op te vouwen en mooi op zijn plaats te leggen in de koffer, maar na vijf minuten is je bagage jammer genoeg omgetoverd tot een rommelboeltje dat veel wegheeft van een stort. Oops!

6. Te weinig plaats

Wanneer je de koffer uiteindelijk probeert dicht te doen, merk je dat je ondanks je strenge selectie (puntje 3) toch nog véél te veel meehebt. Je mag opnieuw beginnen, we zijn terug bij puntje 2. Zucht.

7. Te zwaar

Je hebt je koffer – met de hulp van je volle gewicht – dicht gekregen, hoera! Dan komt het moment suprême: zit je onder het toegelaten gewicht of niet? Je neemt de weegschaal erbij en helaas maakt het cijfertje daarop je niet gelukkig. Durf je het risico te nemen of is het je de boete niet waard? Bij dat laatste mag je opnieuw naar puntje 2. Succes!

Lees ook: