Home Lifestyle 20 x tegenstrijdige Tim, mama Mezdi en de rest in aflevering 9...

20 x tegenstrijdige Tim, mama Mezdi en de rest in aflevering 9 van ‘Temptation Island’

Tim waant zich in deze aflevering in een datingprogramma. Haal Ingeborg erbij en de man loopt met plezier hand in hand met Cherish een Thaise trap op.

Kunnen we de aflevering die we net zagen uitroepen tot de afschuwelijkste in de geschiedenis van ‘Temptation Island’? En dat zonder kampvuur of seks. Vanavond zijn we allemaal Deborah, de arme Aalsterse die zonet 50 minuten lang te zien kreeg hoe haar zogezegd hondstrouwe (ex-)vriend vergat dat hij op Temptation Island was en zich in een aflevering van een of ander fout datingprogramma waande. Misschien moeten we de hashtag #JeSuisDeborahLeemans trending maken, al is het maar om te vieren dat het arme schaap de dans nog net is ontsprongen. Zijt daarmee getrouwd, toch?

1

Net als iedereen verwachten wij bij het ontwaken een van spijt doordrongen, wenende Tim. Maar we krijgen niets van dat.

Ontrouwe Tim is verliefder en vrolijker dan ooit en begint alvast te sleutelen aan de ‘simpele’ uitleg voor zijn schizofreen gedrag die hij aan zijn Deborah zal geven.


Alleen komt Tim even niet op de juiste woorden. Wat denk je van: ‘Ik ben een egoïstische, sadistische oetlul’? Simpel, toch?

2

Maar wanneer mama Mezdi stoute Tim een uitbrander geeft, komen de spijt en de krokodillentranen toch opzetten.

Mocht je ‘t na deze aflevering nog niet weten: Tim wil Deborah écht geen pijn doen.

3

Om zich te verdedigen geeft Tim dan eindelijk zijn ‘simpele uitleg’: hij wil gewoon zijn wie hij is.

Een egoïstische, sadistische oetlul, dus.

4

Misselijkmakend als het gedrag van Tim in de eerste minuten van de aflevering al is, kokhalzen doen we pas echt bij de beelden van Tim en Cherish op het strand.

Jawel, dat is Tims gele zwemshort – met zweet, bacteriën en weten wij wat nog allemaal van maar liefst negen dagen – rond de billen van de verleidster. Laat ons hopen dat Cherish aan haar avontuurtje geen schimmelinfecties heeft overgehouden.

5

De held van deze aflevering is ongetwijfeld mama/moderator/mopjesmaker Mezdi.

We kunnen niet ontkennen dat hij niet helemaal de juiste persoon is om lessen over trouw en relaties te geven, maar hij doet het verdorie wel met humor.

6

Tim is niet de enige die zich laat vangen door het vuile spelletje dat Temptation Island heet. Vanessa raakt steeds meer overtuigd van het feit dat haar ‘niet zo lieve’ Jeremy veel slechte kanten heeft.

Ja, diezelfde Jeremy die zelfs niet naar de verleidsters kijkt. 

7

Daarom deze raad voor Vanessa: pas je eigen goede raad gewoon op jezelf toe.

Want ja, Deborahs situatie is wel degelijk erg. De jouwe daarentegen.

8

Even iets luchtigers: ligt het aan ons of worden de ‘verleidelijke’ tussenstukjes van de vrijgezellen steeds gênanter?

Joshua ambieert een carrière als model of acteur, maar zal toch aan zijn naturel mogen werken.

Maar onze favoriet blijft deze van Laiolano.

Of nee, deze van Matthew!

Of toch Kevin op de eenhoorn? Ze maken het ons niet makkelijk..

9

Maar we wijken af. Op date met Cherish waant Tim zich een Dinseyprins die zijn prinses de wereld laat zien op een vliegend tapijt.

Voor ons is en blijft hij Timon, het sullige stokstaartje met het irritante stemmetje. Er moet toch enige gelijkenis zijn, nietwaar.

10

Tim waant zich niet alleen in een Disneyfilm, maar ook in een of ander ziek datingprogramma waarin hij zonder schroom kan vertellen hoe geweldig het is om op date te zijn met zijn minnares.

Kan iemand hem eraan herinneren dat dit ‘Temptation Island’ is en niet ‘Boer zkt. Vrouw’? Verkeerde zender, vriend.

11

Net als Tim wil verleider Andrea plots van Disneypersonage veranderen.

Nee hè, Andrea was de Leeuwenkoning. Kan iedereen zich aan het scenario houden, alstublieft?

12

Andrea voelt zich zo goed als Tarzan in de jungle dat hij denkt daar perfect voor Vanessa te kunnen zorgen. Eten zoeken en maken zou voor hem geen probleem zijn.

Weet de Italiaanse Limburger dat cannelloni en bruscetta niet aan de bomen groeien?

13

De spannendste date was die van Daniëlle en Fabrizio.

Vooral omdat die ons héél benieuwd heeft gemaakt naar de reactie van Mezdi. Zijn piemel op Fabrizio’s voorhoofd was het, zeker?

Voor diegenen die het zich ook afvragen: we checkten Daniëlles Instagram om te zien of ze de tattoo nog heeft, maar vonden enkel deze foto van na de reis. De kant waar de tekening zou moeten staan, ligt – toevallig of niet – volledig in de schaduw. Fabrizio heeft voor zover wij weten trouwens nog altijd geen piemel op zijn voorhoofd.

De spannendste date was die van Daniëlle en Fabrizio.

14

Ken je dat moment waarop je vol enthousiasme iets vertelt aan je mama en je hoopt dat ze je enthousiasme zal delen, maar zij het moment aangrijpt om je nog maar eens de les te spellen?

Dit is dat moment.

15

Wanneer Mezdi uiteindelijk verandert van tactiek en ervoor kiest zijn maatje Tim te beledigen met humor, maakt hij een kapitale fout: hij overschat de Aalstenaar.

Van ironie heeft Tim namelijk nog nooit gehoord.

16

Met alle gevolgen van dien: Tim gelooft oprecht dat hij het eiland na twee weken met Cherish zal verlaten, liefst onder luid applaus van de anderen.

Haal Ingeborg erbij en de man loopt met plezier hand in hand en al zwaaiend een Thaise trap op.

17

Het ultieme dieptepunt van deze negende aflevering, misschien zelfs van de hele ‘Temptation Island’-geschiedenis: Tim die samen met zijn nieuwe vlam in de Hut – waar hij zo vaak heeft gehuild voor zijn Deborah Leemans – een boodschap inspreekt voor zijn ex.

Maar hé, laat ons vooral niet vergeten dat Tim Deborah echt niet wil kwetsen.

18

Tot tweemaal toe doet voice-over Ann Reymen ons denken dat Mezdi – die onze sympathie beetje bij beetje aan het terugwinnen is – ons opnieuw zal teleurstellen.

Blijkt dat hij aan de bar gewoon zijn hart wil uitstorten bij verleidster Inge. Mogen we dit lief vinden?

19

Zijn nachtelijk uitstapje doet ons even een déjà-vu naar het avontuurtje met Denise beleven, maar blijkt uiteindelijk eveneens volledig onschuldig.

Meer nog: het blijkt erg attent.

20

Ten slotte willen we ons opsporingsbericht van vorige week intrekken: Tijs is wel degelijk nog steeds in Thailand.

Je kon ‘m in deze aflevering zeker twee seconden lang spotten. Maar zijn mond mag de Kempenaar van de makers blijkbaar niet meer opentrekken. Ruiken wij daar een beetje drama?

Ga heen in vrede (of lees nog enkele sappige ‘Temptation Island’-artikels) en vergeet vooral de les van vandaag niet: Tim wilde Deborah echt niet kwetsen. Snap je?

Tot volgende week!