Home Lifestyle Food ZON(DIG)DAG: kersenflappen

ZON(DIG)DAG: kersenflappen

Hoera voor ovenverse koffiekoeken op zondag!

kersenflappen
© Lissa Van Eesbeeck voor Flair

Op deze prachtige Zon(dig)dag maken we ovenverse kersenflappen. Wij kunnen er minstens twee op!

Kersen of krieken, ik heb het altijd moeilijk gevonden om ze uit elkaar te houden. Maar het is eigenlijk heel simpel. Een kers is zoet. De kriek is dus gewoon een zure kers. Op Zon(dig)dag gaan we uiteraard liever voor zoet. Daarom vandaag: kersenflappen!

Ingrediënten voor 10 flappen:

  • bokaal (zo’n 700 g) kersen in sap
  • 3 eetlepels vanillesuiker
  • 3 eetlepels maïzena
  • vierkante plakjes kant-en-klaar bladerdeeg (uit de diepvries)
  • een ei
  • wat rietsuiker

Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.

Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA