Home Lifestyle Food ZON(DIG)DAG: clafoutis met kersen

ZON(DIG)DAG: clafoutis met kersen

Un dessert français!

clafoutis
© Lissa Van Eesbeeck voor Flair

Vandaag maak ik un dessert français. Hoorde jij ooit al van clafoutis? Ik maak er vandaag een met kersen. Happy Zon(dig)dag!

Clafoutis is een Frans dessert. Omdat het beslag heel erg lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt het eigenlijk op een dikke pannenkoek die je kan vullen met wat je maar wil. Ik ging voor een klassieker met kersen. In de oven komt je gebak helemaal omhoog, waarna het weer in elkaar stuikt. Niet schrikken dus, dat is volkomen normaal!

Video: Lissa Van Eesbeeck

Ingrediënten voor een clafoutis:

  • 4 eieren
  • 80 g witte kristalsuiker
  • vanillestokje
  • 100 g bloem
  • snuf zout
  • 40 g gesmolten boter
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 500 g ontpitte kersen (liefst verse of uit de diepvries, die in een bokaal zijn voor dit recept te nat)
  • bloemsuiker

Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.

Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA