Home Lifestyle Food ZON(DIG)DAG: appelroosjes

ZON(DIG)DAG: appelroosjes

Voor wie maak jij deze kunstwerkjes?

appelroosjes
© Lissa Van Eesbeeck voor Flair

Hoera! Deze Zon(dig)dag wordt er een kunstzinnige. Word jij ook al helemaal wild bij het aanzien van deze prachtige appelroosjes?

Nu het prachtige weer nog even op zich laat wachten, halen we de zon maar zelf in huis met deze appelroosjes. Deze bladerdeeggebakjes met appel zijn zalig lekker én ze zijn dan nog eens een streling voor het oog ook. Mijn tip? Gebruik een mandoline om je appelschijfjes zo dun mogelijk te krijgen. Zo bekom je het allermooiste resultaat. Succes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Video: Lissa Van Eesbeeck

Ingrediënten voor 4 appelroosjes:

  • 1 stevige zoete appel (zoals een Pink Lady®)
  • een kom met fris water
  • het sap van een halve citroen
  • een vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 50 g gesmolten boter
  • 40 g lichtbruine basterdsuiker
  • een koffielepeltje kaneel
  • 30 g walnoten
  • een losgeklopt eitje

Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.

Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA