Home Lifestyle ZIEN: dit zijn de eerste beelden van de bloedstollende Vlaamse serie ‘De...

ZIEN: dit zijn de eerste beelden van de bloedstollende Vlaamse serie ‘De Dag’

Een waardige opvolger voor 'Tabula Rasa' en 'Cordon'?

© VIER

Binnenkort mogen we alweer snoepen van een bloedstollende fictiereeks van eigen bodem. Niemand minder dan Jonas Geirnaert schreef samen met zijn vriendin ‘De Dag’. De eerste beelden doen alvast vermoeden dat het een waardige opvolger wordt voor ‘Tabula Rasa’ en ‘Cordon’.

‘De Dag’ is de langverwachte 12-delige fictiereeks geschreven door Jonas Geirnaert en (zijn vriendin) Julie Mahieu. De serie werd geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos. De eerste beelden doen ons alvast met knikkende knieën terugdenken aan ‘Cordon’ en ‘Tabula Rasa’. Door de tikkende klok rond de halzen van Jelle De Beule en Maaike Neuville, voelden we zelfs een kleine ‘Saw’-spanning.

Het verhaal

Een kleine stad wordt opgeschrikt door een uit de hand gelopen bankoverval. Een dag lang ontspint zich een uitermate spannend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers.

In de cast zien we bijzonder veel bekende gezichten zoals Sophie Decleir, Titus de Voogdt, Maaike Neuville, Jeroen Perceval, Geert Van Rampelberg, Bert Haelvoet, Barbara Sarafian, Ruth Becquart, Johan Van Assche, Lynn Van Royen, Jelle De Beule en Bob ‘Stavros’ Snijers. Maar ook opkomend talent krijgt een kans in ‘De Dag’. De soundtrack werd bovendien gecomponeerd door Roundhouse en David Martijn, gitarist van de Belgische elektrorockband Goose.

‘De Dag’ is later dit jaar te bekijken op VIER. Vanaf 26 maart is de Vlaamse fictiereeks al integraal beschikbaar via Play en Play More van Telenet.


Meer televisie? Hierzo!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.