Home Lifestyle Film ZIEN: Disney brengt volgende maand natuurdocumentaire ‘Blue’ uit

ZIEN: Disney brengt volgende maand natuurdocumentaire ‘Blue’ uit

De beelden, die diep in de zee opgenomen zijn, zien er prachtig uit!

Hawksbill Turtle - Eretmochelys imbricata floats under water. Maldives Indian Ocean coral reef.; Shutterstock ID 342452573; Projectnummer/WBS-nummer: -; Uitgave/Naam lesmethode: -; Redacteur/Traffic manager: -; Anders: -

Wij associëren Disney spontaan met jeugdsentiment, geweldige verhalen en prachtige prinsessen, maar Disney heeft ook heel wat mooie documentaires op zijn naam staan. En daar komt er nu nog eentje bij. De trailer ziet er alvast prachtig uit.

Blue’ is een natuurdocumentaire over het leven diep in de zee. Op 2 mei komt de film bij ons in de zalen, en de trailer belooft alvast veel goeds. Door de prachtige beelden en het ongetwijfeld even mooie verhaal zetten wij de docu meteen op ons to watch-lijstje.

Oscarwinnende natuurdocumentaires

Blue is niet de eerste documentaire die Disney op zijn naam heeft staan. In de jaren 50 maakte Disney al heel wat natuurdocumentaires. Onder de naam True Life Adventures werden er 14 non-fictiefilms gemaakt, waarvan er enkele een Academy Award in de wacht sleepten. Onder andere ‘The Living Desert’, een documentaire over het dierenleven in de woestijn in de Amerikaanse Southwest, kreeg toen een Oscar voor Beste Documentaire. Ook ‘The Vanishing Prairie’ (1954) en ‘White Wilderness’ (1958) gingen met dezelfde prijs naar huis.

Disneynature

Na de documentaire ‘White Wilderness’ bleef het stil, tot Disney met ‘Sacred Planet’ de draad in 2005 weer oppikte. In 2008 richtte Disney een nieuwe afdeling op: Disneynature. Het doel van Disneynature is om spraakmakende natuurdocumentaires te maken. Om de mooiste beelden en verhalen te kunnen maken, werken ze samen met BBC’s Planet Earth.

Disneynature maakte al enkele prachtige documentaires, zoals ‘Wings of Life’, ‘Bears’ en ‘Born in China’. De afdeling van Disney werd een dag voor Earth Day gelanceerd. Daarmee wilde het bedrijf aantonen dat ze een hart voor de natuur hebben en dat ze de opwarming van de aarde willen tegengaan. ‘Blue’ is de nieuwste documentaire die Disneynature zal uitbrengen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.