Home Lifestyle YES: vanaf nu kunnen wij à volonté shoppen zonder bankkaart

YES: vanaf nu kunnen wij à volonté shoppen zonder bankkaart

Even je smartphone bovenhalen en klaar!

Bancontact
© Bancontact

De technologie staat nooit stil! Dat bewijzen ze bij Bancontact nog maar eens, want vanaf nu kunnen wij naar hartenlust gaan shoppen zonder bankkaart of cash geld. Het enige wat we nodig hebben, is onze smartphone. Lang leve contactloos betalen!

Wanneer wij aan de kassa staan, is het vaak een hele bedoening om onze bankkaart uit onze handtas te vissen. Laat staan die kleine munten vinden als we gepast met cash geld willen betalen. Maar dat is vanaf nu voorgoed verleden tijd, want dankzij de mobiele app van Bancontact kunnen wij volledig contactloos betalen.

Deze technologie werkt via de Near Field Communication of NFC. Deze NFC-chip zit in je smartphone en zorgt ervoor dat je verbinding maakt met de betaalterminal. Dus even swipen met je smartphone en die betaling is gefikst.

In praktijk

Lijkt die technologie van de NFC-chip Chinees voor jou? No worries, want in de praktijk zijn je betalingen nog nooit zo eenvoudig geweest. Wanneer je aan de kassa staat, hoef je enkel en alleen je smartphone boven te halen en het scherm even op te lichten aan de betaalterminal. Je smartphone zal vibreren en de betaling is gebeurd. Hoera!

Je hebt geen internetverbinding nodig, want de chip maakt automatisch een draadloze verbinding. En er is nog meer goed nieuws, want bij transacties tot en met 25 euro hoef je geen pincode in te geven. Hoe handig is dat?

Klein nadeel

Deze app van Bancontact wordt ondersteund door 20 banken en is op deze manier beschikbaar voor 99 procent van alle Bancontactkaarthouders in België.

Helaas is er wel een klein nadeel en dan vooral voor iPhonegebruikers. Deze contactloze technologie is namelijk alleen maar beschikbaar voor smartphones met een NFC-chip op het Androidbesturingssysteem. Apple schermt die chip af van al zijn toestellen en daarom zal deze manier van betalen niet werken op iPhones.

Bollywood GIFs - Find & Share on GIPHY

Aan de slag

Ben jij in het bezit van een smartphone met een Androidsysteem en wil jij deze nieuwe manier van betalen uittesten? Download dan de gratis Bancontactapp, registreer je bankkaart en beveilig het met een pincode, activeer NFC op je smartphone, stel Bancontact in als standaardapp en maak dan snel dat je in de winkelstraat zit. Veel shopplezier!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.