Home Deco ZIEN: decoredactrice Joni toverde drie Kringwinkelvondsten om tot echte pareltjes

ZIEN: decoredactrice Joni toverde drie Kringwinkelvondsten om tot echte pareltjes

En het beste nieuws? Jij kan ze winnen!

wedstrijd Flair kringwinkel
© Hannelore Veelaert voor Flair

Je zou er misschien zo voorbijlopen, die antieke donkere kast. Dat geldt niet voor onze decoredactrice Joni. Zij toverde enkele Kringwinkelvondsten om tot deze pareltjes, en jij kan ze winnen!

Joni: ‘Er gaat geen week voorbij dat ik niet bij een Kringwinkel binnenspring. Oké, misschien laste ik onlangs twee of drie weken een pauze in, na mijn bevalling, maar toen Flair me vroeg om deze leuke make-overs te maken, stond ik snel klaar om met mijn pasgeboren dochter in de kinderwagen op schattenjacht te gaan. Sommigen zeggen dat ze nooit iets kunnen vinden in de kringloopwinkel, maar ik heb het tegenovergestelde “probleem” – toch als je het aan mijn man vraagt – want ik vind altijd van alles! Die zware antieke kasten waar je zo voorbij loopt, pimp ik met een mooie kleur eroverheen. Tussen de stapel verouderde en kitscherige kaders vind ik er altijd wel een of twee met potentieel, en onze speelgoedbakken zijn gevuld met spullen uit diverse Kringwinkel.’

1 / 3
Antieke kast + frisse kleur = hedendaagse knaller
Van muurbloempje tot blikvanger
Knutselen is soms kinderspel
Antieke kast + frisse kleur = hedendaagse knaller
Antieke kast + frisse kleur = hedendaagse knaller

Je hebt ze misschien al op Instagram en Pinterest zien passeren; mooie stevige kasten in een opvallend kleurtje. Ze staan leuk als barkast in de woonkamer, buffetkast in de keuken of kleerkast in de garderobe of slaapkamer. Dat zulke meubels er oorspronkelijk wat onaantrekkelijk uitzagen, is moeilijk te geloven… Toch kan je zo’n exemplaar eenvoudig zelf omtoveren tot een statementstuk voor jouw interieur, dus loop ze niet zomaar voorbij in de Kringwinkel.

WAT KOST DAT?

50 euro voor de kast en 80 euro voor verf en materiaal.

VEEL WERK?

Hier ben je zo’n twee dagen mee bezig, want je moet tussen iedere laag primer en verf lang genoeg wachten, zodat de verf droogt.

Van muurbloempje tot blikvanger
Van muurbloempje tot blikvanger

Des goûts et des couleurs on ne discute pas. Dat is niet voor niets een vaak gebruikt gezegde, want het is moeilijk te bepalen wat mooi is en dus een plekje aan je muur verdient. Als Joni tussen de vele kunstwerken neust, kijkt ze vooral naar kleuren die haar aanspreken, kaders die mooi zijn en posters of foto’s die opvallen of een speelse knipoog bevatten.

WAT KOST DAT?

Alle werkjes en kaders samen kosten ongeveer 30 euro. De verf was een overschotje, en zo heb je er zelf waarschijnlijk ook nog ergens liggen.

VEEL WERK?

Verwacht niet dat je in één bezoek aan één Kringwinkel alles kan vinden om een mooie muurcollage te maken. Wees dus geduldig en bouw je collectie op tot je helemaal tevreden bent.

Knutselen is soms kinderspel
Knutselen is soms kinderspel

Zelf een kapstokje maken is een heel eenvoudige DIY voor de babykamer als je gebruikmaakt van een oude puzzel en houtlijm. De ‘haakjes’ van zo’n puzzel zijn klein, maar wel net groot en stevig genoeg om kinderkledinghangers te kunnen dragen. Je kan ze met houtlijm bevestigen aan een boekenrekje of een klein stukje hout om zo een gepersonaliseerde kapstok te maken. Zorg er wel voor dat je beide oppervlaktes helemaal schoonmaakt voor je de lijm aanbrengt en dat je de puzzelstukken lang genoeg laat drogen voor je er iets aan gaat hangen.

WAT KOST DAT?

Anderhalve euro voor de puzzel en vijf euro voor het boekenrekje.

VEEL WERK?

De lijm moet minimaal één uur drogen, maar het plakken zelf duurt slechts een paar minuten.

Wil je zelf kans maken op een van deze pareltjes? Ga naar onze Instagrampagina @flairbelgie en volg de stappen onder de wedstrijdfoto.

Lees ook: