Home Lifestyle 9 VTM-programma’s waar we dit voorjaar naar uitkijken

9 VTM-programma’s waar we dit voorjaar naar uitkijken

Renoveren met Dina, kamperen met Staf en wegdromen met 'Lisa'.

Maandag gaf VTM een voorsmaakje van wat er de komende maanden te zien zal zijn op VTM en VTM 2. De zenders komen met veel nieuwe programma’s, maar laat ook gekende formats terugkeren. Deze 9 programma’s zetten wij op ons kijklijstje.

Camping Coppens

Je herinnert je ongetwijfeld het emotionele moment waarop Staf Coppens aan zijn broer Mathias vertelt dat hij met zijn gezin naar Zweden verhuist. Wel, Staf maakte een programma over die fameuze move. De eerste beelden van ‘Camping Coppens’ doen vermoeden dat het een rollercoaster van emoties wordt, zowel voor de familie Coppens als voor de kijker. Het ene moment pink je een traantje weg omdat het Staf en zijn omgeving duidelijk pijn doet om afscheid te nemen, even later verga je van jaloezie bij de prachtige beelden van de Zweedse camping waar ze nu wonen.

Later dit voorjaar op VTM. 

Fair Trade

‘Fair Trade’ is al een aantal maanden te zien op Streamz en wordt later dit voorjaar getoond op VTM. De reeks gaat over twee corrupte agenten (Kevin Janssens en Ella-June Henrard) die dik in de shit zitten, zoals zij zelf in het plat Antwerps zouden zeggen. ‘Fair Trade’ is van de hand van Marc Punt, de maker van ‘Matroesjka’s’, en dat merk je. Peter Van den Begin mag opnieuw de wreedaardige doch sympathieke gangster uithangen. Zijn personage is een Ray Van Mechelen 2.0, met extra kilootjes en rimpels. ‘Fair Trade’ haalt nooit echt het niveau van ‘Matroesjka’s’, maar is desalniettemin het bekijken waard.

Later dit voorjaar op VTM. 

© DPG

Huis gemaakt

VTM pikte Dina Tersago van ‘Blind Gekocht’ en gaf haar een nieuw programma over renoveren. Een erg slimme zet, als je ‘t ons vraagt. Vlaanderens sweetheart is later dit voorjaar te zien in het gloednieuwe programma ‘Huis gemaakt’, waarin één jong koppel het huis wint dat ze maandenlang verbouwd hebben. De presentatrice zal het wel zonder haar besties Béa en Bart moeten stellen, want die blijven bij VIER voor het nieuwe seizoen van ‘Blind Gekocht’. Heel benieuwd of VTM het programma lijnrecht tegenover de concurrent durft programmeren.

Later dit voorjaar op VTM. 

© DPG

© DPG

Blind Getrouwd

Zelfs in volle coronatijden slaagde VTM erin om een nieuw seizoen van ‘Blind Getrouwd’ in te blikken. De trouwfeesten zijn vermoedelijk nog kleiner dan gewoonlijk zijn en af en toe zal er een mondmasker te zien zijn, maar voor de rest zou je niets mogen merken van de speciale omstandigheden. Enkele dagen geleden werd er al een primeur over het nieuwe seizoen gelost. Er worden in dit keer twee 50-plussers aan elkaar gekoppeld, die bovendien kinderen hebben. Nooit eerder was dat het geval.

Later dit voorjaar op VTM. 

© DPG

Lisa

‘Sara’, ‘LouisLouise’, ‘David’: in de nillies waren telenovelles erg populair. Dus brengt VTM het genre terug. Tinne Oltmans speelt Lisa, een creatief, verlegen meisje dat het wil maken in de marketingwereld. De ‘Simon to her Sara’ heet Jonas en wordt gespeeld door Oscar Willems. Zijn ouders zijn zaakvoerders van het marketingbureau waar Lisa wil werken. Maandag start ‘Lisa’ met een extra lange aflevering. Daarna is de telenovelle elke weekdag om 18u20 te zien, zoals ‘Sara’ indertijd.

Maandag 25 januari om 20u40, vanaf dan elke weekdag om 18u20 op VTM. 

© DPG

Flikken BXL

Eric Goens, de televisiemaker die zich eerder al in het heetst van de strijd waagde voor ‘Niveau 4’ , gaat opnieuw op pad met de politie. Deze keer geeft hij een inkijk in het grootste en meest controversiële politiekorps van ons land: zone Brussel-Hoofdstad Elsene. Vijf jaar na de aanslagen van 22 maart in Brussel proberen interventie- en rechercheteams van het korps het verschil te maken in de verschillende wijken van de stad: van de drukbevolkte Marollen en de Matonge tot het Schumanplein in de Europese wijk en het toeristische centrum. ‘Flikken BXL’ toont ook hoe uitdagend het leven in de grootstad is aan de hand van vier portretten van Brusselaars.

Later dit voorjaar op VTM. 

Blijven slapen

‘Blijven slapen’ is de Vlaamse versie van het Nederlandse datingprogramma ‘Lang Leve de Liefde’ dat je op dit moment al kan bekijken op VTM 2. Twee singles worden 24 uur lang samen in een mooi huis gestopt en mogen achteraf beslissen of ze nog willen blijven. In de Nederlandse versie zorgt dit geregeld voor erg cringy maar ook erg mooie momenten.

Later dit voorjaar op VTM 2.

Later als ik groot ben

Naast ‘Flikken BXL’, maakte Eric Goens ook ‘Later als ik groot ben’ voor VTM. In dit programma keert hij met bekende Vlamingen terug naar hun vroegere schooltje. Bart Peeters, Alexander De Croo, Nora Gharib, Alex Agnew, Andy Peelman en Julie Van den Steen maken samen met Goens een trip down memory lane.

Later dit voorjaar op VTM.

De vuilste jobs van Vlaanderen

It’s a dirty job, but someone’s gotta do it. Het is een zin die vaak ironisch gebruikt wordt, maar in dit geval mag je ‘m heel letterlijk nemen. ‘De vuilste jobs van Vlaanderen’ volgt de mensen die zwaar vervuilde huizen met verstopte toiletpotten schoonmaken, sporen na een bewogen nacht in een parenclub schoonmaken en overvolle mobiele toiletten op parkings reinigen. Niet voor kijkers met een gevoelige maag dus. Maar geef toe: dit wil je – om een of andere rare reden – toch zien?

Later dit voorjaar op VTM 2. 

Lees ook: