Home Lifestyle Body OMG: vrouw kneep puistje uit en belandde enkele uren later in het...

OMG: vrouw kneep puistje uit en belandde enkele uren later in het ziekenhuis

Niets is wat het lijkt...

Ieuw, we hebben allemaal wel eens last van een vervelende puist. Meestal willen we deze joekel zo snel mogelijk weg en daarom knijpen we hem uit. Maar de Amerikaanse Katie Wright zal niet zo snel nog iets uitknijpen en daar heeft ze een hele goede reden voor!

Katie Wright kreeg onlangs bezoek van een gigantische puist. Of dat dacht ze toch. Ze prutste wat aan het rode goedje en plots verwoestte ze haar gezicht. Na een uur liep ze rond met opgezwollen ogen, haar gelaat voelde warm aan en het leek alsof haar huid elk moment kon barsten. Ze nam het zekere voor het onzekere en reed richting het ziekenhuis.

Daar hadden de dokters geen goed nieuws, want de puist bleek helemaal geen puist te zijn. Het was namelijk een serieuze infectie van de huid dankzij de stafylokokkenbacterie. De infectie verspreidt zich razendsnel en kan zelfs tot in de hersenen of ogen geraken. Gelukkig was Katie er snel bij en kreeg ze net op tijd de nodige medicatie.

Gouden tip

Maar hoe krijg je deze infectie dan? Yep, we horen het jullie al denken. En hou je vast aan de takken van de bomen, want het kan wel eens zijn dat jij vroeg of laat ook met een opgezwollen gezicht rondloopt. Katie vreest er namelijk voor dat ze haar make-upborstels niet altijd even goed heeft uitgewassen en in deze vieze restjes ontstaan al snel bacteriën.

Katie is ondertussen genezen, maar ze deelt haar verhaal omdat ze andere meisjes wil waarschuwen. ‘Ik was normaal gezien mijn make-upborstels goed uit, maar ik wist niet dat ik mijn wenkbrauwborsteltje ook moest ontsmetten. Vergeet dus alsjeblieft niet om alles goed te reinigen. Het is een kleine moeite en het bespaart je een pijnlijke infectie op je gezicht.’ Oké Katie, boodschap begrepen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.