Home Lifestyle Body AHA: 6 redenen waarom vroeg opstaan wel degelijk een goed idee is

AHA: 6 redenen waarom vroeg opstaan wel degelijk een goed idee is

Zélfs als je thuis werkt of een dagje vrijaf hebt!

© Pexels

In het boek Morning Medicine leert fitexpert Angélique Heijligers je hoe je in 7 dagen en 7 stappen gelukkiger en lichter wordt dankzij een nieuw ochtendritueel. Redactrice Elien zette een week lang haar wekker om 6u en ondervond zelf welk effect vroeg opstaan heeft op haar fysieke én mentale gezondheid.

En ook jij vraagt je misschien wel af waarom je in hemelsnaam zo vroeg uit je nest zou komen. Wel, dit zijn de voordelen van een leven als early bird. Misschien toch maar eens een kans geven?

Je eet gezonder

Wie vroeger opstaat, heeft meer tijd om gezond en uitgebreid te ontbijten. Niet alleen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag, wat je in de ochtend eet bepaalt ook mee naar wat je lijf de rest van de dag zal snakken. Een gezond ontbijt is dus ook het begin van een gezond voedingspatroon.

Het is gezonder voor je huid

In die zee van tijd in de ochtend heb je naast een goed ontbijt ook tijd voor een betere ochtendroutine in de badkamer. Zo kan je meer investeren in een grondige reiniging, hydratatie en verzorging van je huid.

Je creëert een stabieler slaappatroon

Wie vroeger opstaat, gaat ook vaak stipter slapen. Daardoor ontwikkel je een vaster slaappatroon, wat ervoor zorgt dat je beter en vaster slaapt, en uitgeruster aan elke nieuwe dag begint.

Je beweegt meer

Wie (lichte) work-outs inplant in de ochtend, heeft veel minder excuses om last minute af te haken. Na je werk of in de avond komt er snel een andere ‘ verplichting’ tussen. Dat zal een pak minder vaak voorvallen wanneer al je vrienden en collega’s nog rustig liggen te snurken.

Je kan je beter concentreren

Niet alleen zal je om zes uur in de ochtend veel minder gestoord worden door je gezin, collega’s of besties, je zal ook veel wakkerder zijn wanneer je na een uur of twee op kantoor aankomt en je er al een heerlijke portie me-time hebt opzitten. Je zal je bovendien energieker en productiever voelen, wat je motivatie alleen maar ten goede komt.

Het brengt rust in je hoofd en lijf

Omdat je niet door de ochtend raast als Speedy Gonzalez, zullen je stresshormonen een pak minder botvieren. Door de dag rustig en bewust te starten bespaar je jezelf heel wat stress, drukte en amok in je lijf en leden.

Angélique Heijligers, Morning Medicine – € 17,99 – Uitgeverij Lev via Bol.com

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.