Home Lifestyle Body Vlaams model Maxim Magnus: ‘Transgender zijn voelt alsof mensen voortdurend tegen je...

Vlaams model Maxim Magnus: ‘Transgender zijn voelt alsof mensen voortdurend tegen je vechten’

Maxim Magnus heeft in twee meeslepende video's een open gesprek over haar leven en de moeilijkheden als transgender, met een man die ze nooit eerder ontmoette .

Naast model staan voor Gucci en verschillende modeshows lopen op de fashion weeks, maakt de Vlaamse Maxim Magnus er haar job van de wereld te onderwijzen over wat het betekent om trans te zijn. Dat doet ze in twee nieuwe video’s op haar YouTube-kanaal, waarin ze een erg open en boeiend gesprek heeft met een man die ze van de straat plukte, en dus nooit eerder ontmoette.

Is trans zijn normaal?

In het tweedelige ‘Is being trans normal?’ zit transgendermodel Maxim Magnus tegenover een man van middelbare leeftijd die ze voor het gesprek nooit eerder zag of sprak. In wat volgt hebben de twee het veertig minuten lang over Maxims leven en de moeilijkheden als transgender. Mentale gezondheid, seks, pesterijen: Magnus gaat geen enkel onderwerp uit de weg. Het model laat zich in het gesprek nooit uit het lood slaan, ook niet wanneer de man beweert dat zij als trans ‘niet normaal’ is.

De Antwerpse, die zo’n twee jaar geleden de transitie maakte, spreekt als een rolmodel, iets wat ze zelf erkent ondertussen te zijn geworden. Wanneer de man haar aan het einde van het gesprek vraagt of zij de wereld gaat veranderen, reageert Maxim vastberaden: ‘Hell yeah, I’m gonna change the world’. Dit gesprek is je veertig kostbare minuten helemaal waard, geloof ons.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.