Home Lifestyle 6 videogames waarmee je je reishonger (voorlopig) kan stillen

6 videogames waarmee je je reishonger (voorlopig) kan stillen

Wie van jouw reismaatjes daag jij uit voor een potje gamen?

videogames
© Pexels

Ja, dit is alweer een artikel dat in teken staat van de lockdown en neen, het zal heus niet het laatste zijn. We willen er bij Flair alles aan doen om het je zo comfortabel mogelijk te maken, ook al moet je je zoveelste reisje on hold zetten of misschien zelfs annuleren. Om je reishonger voorlopig te stillen én je op een toffe manier bezig te houden, kan je deze videogames spelen waarmee je je toch nog een beetje (virtueel) in het buitenland waant.

1. Uncharted-serie

Toen ‘Uncharted’ in 2007 voor het eerst op het toneel verscheen, werd het aangekondigd als een moderne versie van ‘Indiana Jones’. Actieheld Nathan Drake reist samen met zijn vriend en mentor Victor Sullivan en zijn vriendin Elena Fisher de wereld rond. Samen vechten ze tegen milities en moderne piraten en gaan ze op zoek naar legendarische objecten en verloren steden. De games staan bekend om hun waanzinnig geloofwaardige graphics en geven je een voor een ongelooflijk veel reisinspiratie. Waar ze je zoal mee naartoe nemen? Nepal, Istanbul, Borneo, Saoedi-Arabië, Italië, Schotland en Madagaskar

© Naughty Dog

2. Beyond Blue

Trek jij op reis steevast je duikpak aan? Dan kan je je eens aan ‘Beyond Blue’ wagen. De game is ontwikkeld in samenwerking met de makers van de BBC-serie ‘Blue Planet‘ en draait om Mirai, een diepzeeonderzoeker die verschillende onderwatersoorten volgt en documenteert, terwijl hij meer te weten komt over de verwoestende impact van het menselijke gedrag op onze oceanen. Afgezien van de verontrustende ecologische feiten, is dit een van de meest ontspannende games ever. Je kan als speler naadloos over de oceaanbodem en tussen de vele visjes glijden op de kalmerende tonen van de soundtrack. Za-lig!

© E-Line Media

3. Assassin’s Creed-serie

De allerbeste videogames waarmee je vanuit je luie zetel de wereld kan rondreizen? Dat moeten die van ‘Assassin’s Creed’ zijn. De makers van de gameserie doen er alles om de echte wereld zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen en slagen daar ook met glans in. In de games staat een mysterieuze organisatie van huurmoordenaars centraal. Met hun baldadige acties in de verschillende historische tijdperken hebben ze zelf een invloed op de troebele grens tussen goed en kwaad. Waar je zoal terechtkomt? Londen, Egypte, Venetië, Firenze en Havana

© Ubisoft

4. Far Cry 4

Ook de ‘Far cry’-serie is er eentje die je heel wat reisinspiratie geeft, maar dé game uit de reeks die er met kop en schouders bovenuit steekt, is ‘Far Cry 4’. Het spel speelt zich grotendeels af in het kleine fictieve land Kyrat in de Himalaya, vlakbij de grens van India. Je volgt de reis van Ajay Ghale die terugkeert naar zijn vaderland om de laatste wens van zijn moeder te vervullen: haar as in Lakshmana verspreiden. De reis blijkt echter allesbehalve gemakkelijk voor Ajay. Kyrat is verwikkeld in een vicieuze burgeroorlog waarin Ajay onverwacht komt vast te zitten. En geloof ons: het is onmogelijk om door de dorpen, tempels, bossen en bergen van Kyrat te dwalen zonder zin te krijgen om op het vliegtuig te stappen. Het spel doet je wegdromen bij de tempels en bergpassen van landen als Nepal en Bhutan en geeft je de nodige motivatie om nog wat langer voor die rondreis door Azië te sparen.

© Ubisoft

5. The Sims 4

Dit lijstje zou natuurlijk niet compleet zijn zonder ‘The Sims 4’. Het zotste spel is het niet, maar in ‘The Sims 4’ zitten wel een aantal reiselementen die bijzonder realistisch lijken. Met uitbreidingspakketten zoals ‘Jungle Adventure’, ‘Outdoor Retreat’ en zelfs ‘Journey to Batuu’ zijn de mogelijkheden voor je Sims om te verkennen en te reizen nog nooit zo groot geweest! Diehardfans weten dat je voor ‘The Sims 3′ ook al een heel uitbreidingspakket hebt dat gewijd is aan reizen, maar in ‘The Sims 4’ worden ze nog een pak avontuurlijker. Des te meer redenen om beide games nog eens te spelen, dus! 

© ea

6. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

‘The Legend of Zelda’-reeks weet áltijd te verrassen en zorgt met unieke en boeiende verhaallijnen steeds opnieuw voor een frisse wind – pun intended – in de gamewereld. Vooral ‘Breath of the Wild‘ zal elke wanderer met zijn prachtige graphics, en het concept van een open en avontuurlijke wereld weten te bekoren. Je maakt een ontdekkingsreis in een wereld vol avontuur en trekt in alle vrijheid door velden, wouden en berggebieden om erachter te komen wat er van het verwoeste koninkrijk Hyrule overgebleven is. En oh ja: je zal het onderweg ook een paar keer tegen je grootste vijanden moeten opnemen.

© nintendo

Lees ook: