Home Lifestyle Veilig sexten? Hou dan zeker deze 9 tips in je achterhoofd

Veilig sexten? Hou dan zeker deze 9 tips in je achterhoofd

Zorg dat je omgeving onherkenbaar is.

We versturen allemaal weleens een pikante foto of sms, dat is gewoon erg spannend en sexy. Maar het nieuws dat duizenden naaktfoto’s van Vlaamse meisjes verspreid werden is een reminder dat we onszelf moeten beschermen. Daarom geven we je tips voor een veilig ‘sext’-leven.  Better safe than sorry.

1

Zorg dat je gezicht niet op de foto staat

Een verleidelijke blik in combinatie met een sexy pose, daar kan de ontvanger van je berichtje sowieso niet aan weerstaan. Helaas ben je te herkennen op zo’n foto mocht die verder verspreid worden. Het is veiliger (maar evengoed spannend) om een naaktfoto te versturen waar je gezicht niet op te zien is.

2

Zorg dat ook je omgeving onherkenbaar is

Je hebt veel moeite gedaan om je gezicht te verstoppen, dus het zou zonde zijn mocht je identiteit te achterhalen zijn door een herkenbare omgeving. Daarom neem je de foto best in een neutrale omgeving waarin niet te zien is waar je woont. Pas ook op met herkenbare tattoos, juwelen en piercings.

3

Doe niets onder druk

Stuur alleen stoute foto’s of sms’jes als jij je daar zelf goed bij voelt. Als er een alarmbelletje afgaat in je achterhoofd, moet je het niet doen. Het belangrijkste is natuurlijk dat het versturen van dat pikante sms’je leuk is voor jou. Als je een foto tegen je zin stuurt, zal je je er waarschijnlijk nooit goed bij voelen, ook al blijft het beeld privé.

4

Deel nooit foto’s met iemand die je niet zo goed kent

Dat klinkt natuurlijk logisch, maar verliefdheid maakt al eens blind. Denk daarom goed na: hoe lang ken je die persoon? Ken je veel mensen die hem/haar ook vertrouwen? Heb je hem/haar enkel online gesproken? Stel jezelf een aantal rationele vragen alvorens op ‘send’ te drukken.

5

Dubbelcheck het nummer of de gebruikersnaam

Je zal niet de eerste zijn die een pikante foto naar oma verstuurt. Pas goed op en dubbelcheck de naam van de ontvanger om gênante momenten op het volgende familiediner te vermijden.

6

Don’t drink and sext

Als we wat te veel gedronken hebben, hebben we het gevoel dat we de wereld aankunnen. Maar als je een glaasje te veel ophebt, hou je toch beter je kleren aan als je gaat sms’en naar mensen. Je weet maar nooit aan wie je in een overmoedige bui nét iets te veel laat zien…

7

Stuur geen foto’s als je er geen terugkrijgt

Is de persoon waarmee je aan het sms’en of chatten bent, zelf niet van plan om je een foto te sturen? Doe het dan niet, want voor wat hoort wat, als je ’t ons vraagt.

8

Plaats een watermerk van de naam van de ontvanger op je foto

Een gouden tip: plaats een watermerk van de naam van de ontvanger op de foto. Op die manier zal de ontvanger twee keer nadenken voor hij/zij je foto verspreidt. Daarnaast maakt zo’n watermerk het makkelijker om aangifte te doen mocht het beeld toch verspreid worden.

9

Hou de risico’s in je achterhoofd

Hoewel sexting heel leuk kan zijn, moet je onthouden dat het niet altijd zonder risico is. Hou in je achterhoofd dat je nooit 100 % zeker weet dat de persoon naar wie je de foto stuurt, helemaal eerlijk is. Je weet nooit waar het beeld na verloop van tijd terechtkomt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.