Home Lifestyle Food MUST TASTE: de Vega Frick, een 100 % vegetarische frikandel

MUST TASTE: de Vega Frick, een 100 % vegetarische frikandel

Hij smaakt net als the real deal maar telt drie keer zo weinig calorieën.

Vega Frick
© Flexitarian Bastards

Vergeet de dagen dat je als vegetariër gefrustreerd een snack moest kiezen bij je plaatselijke frituur. De Limburgse start-up Flexitarian Bastards komt namelijk met een 100 % vegetarische frikandel op de proppen: de Vega Frick.

Behalve frietjes, kaaskroketten, een groenteburger of eventueel een loempia zonder kip bleef het vegetarische snackaanbod bij de frituur voorlopig vrij beperkt. Maar goed nieuws voor de veggies of flexitariërs onder ons want dat lijkt voor goed verleden tijd! De Limburgse start-up Flexitarian Bastards komt namelijk met een vegetarisch, gezonder en ecologischer alternatief voor de klassieke frituursnack aanzetten.

Vega Frick

Beginnen doen ze met de Vega Frick, een 100 % vegetarische frikandel die net zo smaakt als the real deal (zo blijkt uit een blinde proeverij) en maar liefst drie keer zo weinig calorieën telt. ‘Ter vergelijking: een traditionele frikandel bevat gemiddeld 224 kcal en 18 gram dierlijke vetten, terwijl de Vega Frick amper 74 kcal telt en 0,5 gram plantaardige vetten‘, laat Steve Bonnyns, mede-oprichter van Flexitarian Bastards, weten. Klinkt als de hemel op aarde, nietwaar? Rest ons alleen nog zelf te proeven.

Vega Frick

Lees ook: