Home Lifestyle UITGETEST: de banana phone, de oldskool telefoon mét internet

UITGETEST: de banana phone, de oldskool telefoon mét internet

Ga jij naar Pukkelpop en wil je je dure smartphone liever niet meenemen?

Eerlijk, we laten onze dure smartphone liever thuis als we drie dagen naar Pukkelpop trekken. Maar een festival overleven zonder telefoon? Not gonna happen. Speciaal daarom blies Nokia zijn iconische banana phone – inclusief internetverbinding! – nieuw leven in. Wij mochten ‘m uittesten.

‘Wa’s da?’ is de eerste reactie die over de tongen van mijn collega’s rolt als ik mijn nieuwe gele vriend uit zijn doosje tover. Het grootste deel is een tikje jonger en heeft dus wellicht het tijdperk vóór het bestaan van de smartphone compleet gemist. Zonde! Ik heb daarentegen heerlijke herinneringen aan de Nokia 3310, mijn allereerste telefoon. Om maar te zwijgen over het uitklapexemplaar dat daarop volgde. Verheugd was ik dus om even back in time te gaan met de iconische Nokia 8110 4G, aka de ‘banana phone‘.

Snake

Toegegeven, mijn enthousiasme daalde al snel toen ik duidelijk vergeten leek te zijn hoe zo’n telefoon zonder touchscreen nu weer precies werkt. Het toetsenbord leek de hel in vergelijking met hoe snel ik tegenwoordig een berichtje uit mijn telefoon tover. Gelukkig is het net als fietsen, en heb je zo weer onder de knie hoe het allemaal moet. Mijn enthousiasme is weer helemaal aangewakkerd wanneer ik het legendarische ‘Snake‘ terugvind tussen de menuopties. Nog steeds even verslavend, trouwens.

Lekker sliden

Back to business. De banana phone belooft over alle connectiviteit te beschikken die je nodig hebt. Helaas blijven die apps toch redelijk beperkt. WhatsApp? Niet gevonden. Instagram? Evenmin. Wel kan je Facebook en Twitter checken, Google Maps gebruiken en je mailbox synchroniseren. Maar is dat iets wat je wil op een festivalweide? Ook de camerakwaliteit is niet helemaal vergelijkbaar met wat we tegenwoordig gewoon zijn van onze smartphones. Maar hey, what did you expect? Je zal je vrienden dus gewoon even oldskool een berichtje moeten sturen of moeten bellen wanneer je hen kwijt bent. Wat het dan wel weer leuk maakt: door een simpele slide kan je gesprekken beantwoorden en beëindigen. Van nostalgie gesproken!

25 dagen stand-by

Extra punten trouwens voor de batterij van de Nokia 8110 4G. Na één keer opladen blijft je batterij zo’n 25 dagen stand-by. Bespaart je weer een schooitafereeltje bij die hottie aan de wafelkraam om je telefoon voor de twintigste keer op te laden.

Laat jij je dure smartphone anders toch maar in die smerige Dixie vallen of speel je ‘m ongetwijfeld kwijt terwijl je staat te springen op de eerste rij? De Nokia 8110 4G is te koop voor € 79 (in geel of zwart). Net iets minder pijnlijk als je ‘m zou verliezen of-ie de geest zou geven na een vochtig avontuurtje…

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.