Home Lifestyle Food MUST TRY: dankzij dit trucje verdeel jij je taart vanaf nu steeds...

MUST TRY: dankzij dit trucje verdeel jij je taart vanaf nu steeds in gelijke stukken

Zo hoeven jullie voortaan geen ruzie meer te maken over wie het grootste stuk krijgt!

taart
© Caitlyn de Wild via Unsplash

Heb jij voor je aankomende verjaardag een grote taart besteld, maar heb je nu al stress om je verjaardagstaart in gelijke stukken te verdelen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want op TikTok is er alvast een handig trucje opgedoken dat je hierbij kan helpen. Zo hoeven jullie voortaan geen ruzie meer te maken over wie het grootste stuk krijgt!

Bij een verjaardag hoort uiteraard een groot stuk taart, maar voor iedereen een even groot stuk afsnijden, is niet zo makkelijk als het lijkt. Gelukkig bestaat er voor alles een oplossing en – zoals vaak de laatste tijd – hebben wij hem alvast gevonden op TikTok.

Verschillende gebruikers deelden hét trucje om een taart in gelijke delen te snijden op hun account. Eerst en vooral is het niet alleen belachelijk makkelijk, maar er komt ook geen geklungel aan te pas. Om de truc zelf een keertje uit te proberen, heb je bovendien maar één ding nodig. En dat kan je hoogstwaarschijnlijk terugvinden in je badkamerkast.

TikTok to the rescue

De manier om een verjaardagstaart in eerlijke stukken te verdelen, is namelijk met de hulp van… flosdraad! Met dit fijne draadje kan je je taart makkelijk in horizontale, verticale en diagonale richting snijden. In onderstaand filmpje zie je trouwens meteen hoe het moet. Easy peasy, toch?

@inmyseamsdon’t cut your cakes with knives no more ##viral ##foryoupage ##foryou ##fyp ##fy ##4y ##4yp ##birthdaycake ##cake ##foodhacks ##hacks ##lifehacks♬ The Hustle – Van McCoy

In de bakkerswereld is het een gekend trucje, maar voor veel TikTokkers was het een nieuwe ontdekking. Zo reageerde iemand alvast het volgende: ‘Dit ziet er veel efficiënter en ook veel netter dan wanneer je een mes zou gebruiken’. Wij zijn het hier alvast voor de volle 100% mee eens. Want zelfs als het je lukt om je taart met een mes gelijk te verdelen, rest er nog steeds de angst dat de stukjes niet volledig doorgesneden zijn tot beneden. En het is natuurlijk zonde als de helft van je laagjestaart plotseling weer terug in de taartdoos valt.

Nog een laatste tip? Let erop dat je geen flosdraad met een smaakje koopt. Je wil natuurlijk niet dat je chocoladetaart plots naar munt smaakt!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.