Home Lifestyle AHA: met deze 5 tips krijg je gegarandeerd de verlovingsring die je...

AHA: met deze 5 tips krijg je gegarandeerd de verlovingsring die je écht wil

Een juwelier, een wedding planner en onze moderedactrice klappen uit de biecht.

@theknotrings via Instagram

De perfecte verlovingsring uitkiezen is de ultieme catch 22. Aan de ene kant willen vrouwen verrast worden, aan de andere kant willen we graag een exemplaar dat we zeker mooi zullen vinden. Karen Hendrix van het Belgische juwelenlabel Wouters & Hendrix, Flairstyliste en Altijd Trouw-wedding planner Marieke De Pauw en onze moderedactrice Catherine Kosters verklappen enkele handige tips zodat jij straks een ring aan je vinger hebt die je écht wil.

1. Drop hints bij je lief

Subtiel? Allesbehalve. Efficiënt? Zeker wel! Karen Hendrix van het Belgische juwelenlabel Wouters & Hendrix: ‘Ik denk dat de meeste vrouwen hun lief doorheen de relatie, lang voor het aanzoek, al enige hints hebben gegeven over wat ze mooi vinden. Door de stad lopen, langs de etalage van een juwelier wandelen en al dan niet subtiel aanduiden wat je mooi vindt? Zo moeilijk is dat nu ook weer niet. (lacht)

2. Breng je vriendinnen op de hoogte van wat je wil

De verlovingsring van je dromen expliciet aan je lief beschrijven is voor velen een brug te ver. Maar een vriendin inschakelen als tussenpersoon vindt onze moderedactrice Catherine Kosters dan weer wél kunnen. ‘Een goede gulden middenweg is een vriendin laten weten wat je mooi vindt, zodat je lief dan samen met haar een ring kan gaan kiezen.’

3. Maak een openbaar moodboard aan op Pinterest

Altijd Trouw-wedding planner Marieke De Pauw: ‘Mijn ultieme tip is om een publiek moodboard aan te maken op Pinterest. Daarop kan je partner dan zien welke soort ringen je mooi vindt. Zo weet je dat je iets zal krijgen wat je mooi vindt, hoeft je lief niet te stressen en word je nog steeds verrast.’ Een triple win noemt men zoiets.

4. Laat je inspireren door de sterren

‘Oh, zag je de verlovingsring van Meghan Markle? Mooi met die drie stenen, vind je niet?’ Door alle celebs die zich constant lijken te verloven is er niets zo makkelijk als je lief subtiele hints geven onder het mom van ‘op de hoogte blijven van de popcultuur’.

View this post on Instagram

I said yes.

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on

5. Kies de ring samen uit

Wedding planner Marieke De Pauw: ‘Er bestaan zeker vrouwen die het leuk vinden om samen met hun partner op zoek te gaan naar de perfecte verlovingsring. Een goeie gulden middenweg voor mannen lijkt me om haar ten huwelijk te vragen nabij een juwelier en dan samen de ring uit te kiezen. Ik denk dat veel vrouwen graag zelf kiezen, en toch ervaren ze een soort van tweestrijd. Aan de ene kant willen we verrast worden, aan de andere kant willen we graag een ring die we mooi vinden. Sorry, mannen!’

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.