Home Lifestyle Food 5 tips om je ijs beter te bewaren in de diepvries

5 tips om je ijs beter te bewaren in de diepvries

4. Zet je pot op zijn kop.

ijs diepvries
© gg lemere & american heritage via unsplash

Door het warme weer van de afgelopen weken, hebben we uiteraard een voorraad lekker én vooral verfrissend ijs ingeslagen in onze diepvries. Ben & Jerry’s geeft nu tips om je ijs het best te bewaren.

Zon? Check! Tuinstoel of dekentje? Check! Water? Check! IJsje? Dubbel check! Als de temperaturen de hoogte ingaan, smaakt er niks beter dan een bolletje vanille, chocolade of aardbei. Als de crèmekar je straat overslaat of je gewoon te lui bent om een ijsje te gaan halen in de dichtstbijzijnde winkel, is het handig – en een stuk voordeliger – om een aantal potten in je diepvries te hebben staan. Maar hoe bewaar je die nu het best?

Freezer burn

Als je een doos niet volledig hebt leeggegeten, komen er ijskristallen of ‘freezer burn’ op de overschot. IJs verdampt namelijk en dat vocht bevriest weer waardoor er een smaakloos bovenste laagje ontstaat. Je kan dat natuurlijk opeten, maar het is bijlange niet zo lekker als wat eronder zit. Daarom geeft de bekende ijsfabrikant Ben & Jerry’s vijf handige tips om je ijs beter te bewaren in je diepvriezer.

1. Hoe kouder, hoe beter

Je bewaart je ijs best zo koud mogelijk, dus je zet de temperatuur van je diepvries best op minstens -17 graden Celsius. Heb je geen thermometer in je vriezer, kies dan gewoon de koudste setting.

2. Plaats je pot achteraan

Steek je ijsdozen of -potten helemaal achteraan in je diepvries. Daardoor komt er zo weinig mogelijk warme(re) lucht aan als je de diepvriesdeur opent om iets anders uit te nemen zoals bijvoorbeeld ijsblokjes voor je cocktail of ovenhapjes voor bij die apero.

3. Gebruik bakpapier

Leg een velletje bakpapier of plasticfolie op het ijs voor je het deksel terug op de pot plaatst. Zo wordt het goedje zo weinig mogelijk blootgesteld aan de lucht. Je kan de hele doos ook in een luchtdichte plastic zak steken en zo in de diepvries plaatsen.

4. Zet je pot op zijn kop

Zet je pot omgekeerd in de diepvries. Zorg er wel eerst voor dat het deksel er goed opzit, anders zou het wel eens een vuil boeltje kunnen worden in je vriezer. Hierdoor zal het gesmolten ijs op het deksel druppen en kan het niet de rest van je ijs verpesten.

5. Eet alles op!

De laatste tip is de allerleukste, namelijk: eet je pot gewoon van de eerste keer helemaal leeg! Is het te veel om in je eentje te verorberen: nodig je bubbel uit voor een ice cream party!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.