Home Lifestyle Televisie BV’s komen op tegen online haat onder leiding van Frances Lefebure in...

BV’s komen op tegen online haat onder leiding van Frances Lefebure in ‘Make Belgium Great Again’

In de aflevering van vanavond was te zien hoe Frances Lefebure samen met Nora Gharib de strijd aanging tegen online haat door nietsvermoedende voorbijgangers met de neus op de feiten te drukken.

VTM

Net zoals in het echte leven heeft niet iedereen op sociale media altijd even goede bedoelingen. Online haat is een van dé problemen van deze tijd. Een probleem dat Frances Lefebure vanavond samen met Nora Gharib aanpakte in het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again‘.

Zoals wij al dachten, was het inderdaad Frances Lefebure die achter de ‘kruisfoto’s’ ? zat waar BV’s sinds zondag Instagram en Facebook mee bombarderen.

In de 3de aflevering van ‘Make Belgium Great Again’ die vanavond te zien was op VTM ging Frances samen met Nora Gharib de strijd aan tegen online haat door nietsvermoedende voorbijgangers met de neus op de feiten te drukken én met de lancering van een emoji als reactie op online haat. Want reageren is wat iedereen volgens experts zou moeten doen.

Met een emoji lok je geen discussie uit, maar je doet wel een steunbetuiging.

‘Mensen moeten reageren, maar weten soms niet hoe’, meent Lefebure. ‘Een emoji is daar heel makkelijk voor. Je lokt geen discussie uit, maar je doet wel een steunbetuiging. Je laat op een eenvoudige manier zien dat je niet akkoord bent.’

Koen en co. tegen online haat

Onder meer Koen Wauters, Laura Tesoro, Sieg De Doncker en An Lemmens zetten hun schouders onder de campagne en roepen iedereen op om met de emoji ? te reageren op online haatberichten en deze zo een halt toe te roepen.

Zo’n reacties doen altijd pijn, ook al ben je er als bekend gezicht misschien op voorbereid.

‘Zo’n reacties doen altijd pijn, ook al ben je er als bekend gezicht misschien op voorbereid of zijn er mensen naast je die je steunen’, reageert Staf Coppens in het campagnefilmpje. ‘Maar hoe erg is dat voor jonge gasten die op school iets posten en bagger over zich heen krijgen? Zij zijn daar niet op voorbereid en bij hen komt dat echt rechtstreeks binnen. Daar kan je echt héél ongelukkig van worden.’

Bekijk het volledige campagnefilmpje hieronder:

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.