Home Lifestyle Tandarts deelt handig trucje om te voorkomen dat je mondmasker te los...

Tandarts deelt handig trucje om te voorkomen dat je mondmasker te los zit

Een aanrader voor wie een iets smaller gezicht heeft!

mondmasker
© Polina Tankilevitch via Pexels

One size doesn’t fit all is zeker en vast van toepassing als we het hebben over het dragen van een mondmasker. Als je gezicht iets smaller is, is zo’n masker aan de zijkant vaak iets te groot. Herkenbaar? Probeer onderstaand trucje van tandarts Olivia Cui dan zeker eens uit.

Een mondmasker dragen, is misschien niet heel erg aangenaam, maar het is wel belangrijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Je moet er dus goed op letten dat jouw masker mooi strak zit en dat er geen grote openingen zijn aan de zijkant. Heb jij al gemerkt dat het exemplaar dat jij draagt niet mooi aansluit? Dan moet je onderstaand trucje van tandarts Olivia Cue zeker eens proberen.

TikTok to the rescue

Olivia laat op haar TikTok-account zien hoe je kan voorkomen dat je mondmasker te los zit. In het filmpje zie je goed hoe het makkelijke trucje in z’n werk gaat, maar voor de zekerheid hebben wij de verschillende stappen nog eens op een rijtje gezet. Het eerste wat je moet doen, is je masker (in de lengte) dubbel plooien. Vervolgens leg je een knoopje in elk elastiekje. Belangrijk hier is dat de knoop zo goed mogelijk aansluit bij de stof van je masker. Trek je masker nu open. Aan de zijkant van je mondmasker zie je aan elke kant nu twee kleine openingen. Deze duw je naar binnen and that’s it!

@oliviacuidmdHighly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok♬ original sound – oliviacuidmd

In het instructiefilmpje, dat slechts 60 seconden duurt, zie je alvast meteen hoe effectief de tip is. Het masker sluit mooi aan en er zijn geen grote openingen aan de zijkant die het risico op besmetting verhogen. Tandarts Olivia gebruikt in de video een chirurgisch masker, maar het werkt ook voor stoffen mondmaskers. Het filmpje zelf werd al meer dan drie miljoen keer bekeken en het werd ook al gedeeld door een aantal celebs zoals Kristen Bell. Heb jij een smaller gezicht en herken jij bovenstaand probleem? Probeer deze handige hack dan zeker eens uit!

Lees ook: