https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle BUCKETLIST: 5 kleurrijke Griekse stranden waar wij in de herfst naartoe willen...

BUCKETLIST: 5 kleurrijke Griekse stranden waar wij in de herfst naartoe willen vluchten

Waar blijft die herfstvakantie? 😅

Griekenland stranden
© Jim Kalligas & Cyprien Delaporte via Unsplash

Wil jij België tijdens de herfst een weekje inruilen voor het warme Griekenland, maar weet je nog niet waar je met de voetjes in het zand wil gaan zitten? Wij zochten naar de vijf mooiste en meest kleurrijke stranden van het land – en bij uitbreiding de rest van het noordelijke halfrond.

1. Elafonisi, Kreta

Met stip op één staat het zachtroze strand van Elafonisi dat verborgen ligt in de zuidwestelijke hoek van de Griekse parel Kreta. Naast het magische zand en turquoise water, wordt Elafonisi ook gekenmerkt door de lage witte duinen en kleine verscholen baaien die het kustlandschap vorm geven. Tip: ga er ‘s avonds picknicken op het strand en wacht tot de schitterende sterrenhemel weerspiegelt in het water.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Sarakiniko, Milos

In het noordoosten van Milos, een kleine eilandje dat deel uitmaakt van de Cycladen, kan je zonnebaden op het hagelwitte strand van Sarakiniko. Het is te zeggen: je ligt er niet op zand, maar wel op de imposante kalksteenrotsen die er samen met het diepblauwe zeewater voor een prachtig uitzicht zorgen dat iets wegheeft van een maanlandschap. Pluspunt: geen vervelende zandkorrels tussen de tenen! Wie zijn strandlaken toch liever op een écht strand legt, kan afdalen naar een van de vele kleine strandjes die tussen de rotsen verscholen liggen.

3. Porì, Koefonisia

De meeste toeristen zakken in Griekenland af naar populaire eilanden zoals het vertrouwde Santorini of Mykonos, maar ook op de kleinere eilanden kan je op heel wat prachtige stranden stoten. Koefonisia, dat ook bij de Cycladen hoort, is zo’n klein eiland dat tussen Amorgos en Naxos ligt en héél veel wegheeft van een paradijs op aarde. Vooral het strand van Porì moet je er van je bucketlist zien af te vinken. Het goudkleurige zand, glinsterende water en de vele mysterieuze zeegrotten lijken zo uit een chique reisgids te komen.

4. Bálos, Kreta

Het afgelegen strand van Bálos ligt in de buurt van het charmante dorpje Kissamos en is een van de meest gefotografeerde natuurwonderen van Griekenland. Via een lange parelwitte zandstrook kan je er van het vasteland helemaal naar het woeste eilandje Tigani wandelen om daar van een gezellige picknick te smullen en het schitterende uitzicht in je op te nemen. Heaven on earth!

5. Kokkini Ammos, Santorini

Kokkini Ammos ligt dan weer wel midden in een toeristische trekpleister, want zonnen op het Red Beach doe je in Santorini. En Kokkini Ammos wordt niet voor niets Red Beach genoemd: je ploft er met je parasol en strandlaken namelijk neer op vulkanisch zand. Vergis je niet: niet het zand, maar wel de rotsen waartussen je zwemt hebben een prachtige rode kleur en staan in schril contrast met het donkerblauwe water waarin je een duik kan nemen. Vacation mode on!

Meer reisinspiratie: