Home Lifestyle ZIEN: de Sky Lagoon geeft ons nóg een reden om IJsland op...

ZIEN: de Sky Lagoon geeft ons nóg een reden om IJsland op onze bucketlist te zetten

© Pursuit

Van feeërieke watervallen over majestueuze gletsjers tot idyllische dorpjes in de prachtige middle of nowhere: het magische IJsland heeft ons met al zijn pracht en praal al lang weten te overtuigen om het op onze bucketlist te zetten. En alsof we nog niet ongeduldig genoeg zijn om de eilandstaat – het liefst met een sneeuwscooter of 4×4 – te ontdekken, krijgt IJsland er nu nog een pareltje bij.

Als er één ding is wat je tijdens een reis door IJsland moet gedaan hebben, dan is het wel een duikje nemen in de Blue Lagoon. En binnenkort blijft het daar niet bij, want vanaf volgend jaar zal je ook in de Sky Lagoon kunnen plonsen. IJsland staat bekend om zijn helderblauwe geothermische baden en in 2021 zal je in die lagune niet alleen kunnen ontspannen, maar ook van een nog nooit eerder gezien uitzicht kunnen genieten.

Infinity pool

Eind vorige week kondigde het horecabedrijf Pursuit namelijk aan dat ze op een steenworp van de hoofdstad Reykjavik een kunstmatige lagune zullen aanleggen. De Sky Lagoon biedt een verbluffend uitzicht over de Atlantische Oceaan en zal daarnaast ook het effect hebben van een infinity pool zodat het lijkt alsof de lagune uitmondt in de oceaan. ‘We willen onze gasten de kans geven om één te worden met hun lichaam en geest dankzij de stralende krachten van geothermische wateren, en dat terwijl ze een indrukwekkend uitzicht hebben op de oceaan’, liet Dagny Petursdottir, General Manager van Sky Lagoon, weten in een statement.

De lagune zal een oneindige rand hebben van 70 meter lang en het ontwerp van de Sky Lagoon werd geïnspireerd op de traditionele IJslandse turfhuizen. ‘Tijd doorbrengen in de natuur en ontspannen in natuurlijke geothermische wateren maakt een groot deel uit van onze cultuur’, legde Petursdottir nog uit. En naast dat traditionele ontwerp, zullen er in de Sky Lagoon ook een koud zwembad, sauna, bar ín de lagune, restaurants en winkels geopend worden.

Sky Lagoon

Sky Lagoon

Sky Lagoon

Sky Lagoon

Sky Lagoon

[td_smart_list_end]

De openingsdatum van Sky Lagoon staat gepland ergens in het voorjaar van 2021. Wie toch al nieuwsgierig is naar IJslands nieuwste toeristische parel kan op de website van het project al even wegdromen bij de foto’s.

Beelden: © Pursuit

Lees ook: