Home Lifestyle Seks ‘Vanavond niet, schat’: kwart van de moeders gebruikt kinderen als excuus om...

‘Vanavond niet, schat’: kwart van de moeders gebruikt kinderen als excuus om niet te vrijen

Ook een derde van de vaders maakt zich er schuldig aan.

Shutterstock

Vergeet hoofdpijn, want kinderen zouden vandaag de dag het populairste excuus zijn om niet te hoeven vrijen. Maar liefst een kwart van de moeders en een derde van de vaders zou z’n kroost als smoes gebruiken om seks af te wimpelen.

Het Nederlandse Acties.nl vroeg 1.200 koppels uit over hun gezinsleven, en wat blijkt? Maar liefst een kwart van de vrouwen gebruikt de kinderen als excuus wanneer ze geen zin hebben in seks.

Ook 33 % van de vaders durft z’n kroost weleens als smoes te gebruiken. Hoe ouder de ouders worden en hoe zelfstandiger de kinderen zijn, hoe meer het getal zakt. Hoewel hoofdpijn niet langer het populairste excuus is, blijft dat een favoriet.

Benieuwd welke excuses onze lezeressen al gebruikten om seks te weigeren? Lees het hier.

Kinderen ook excuus voor familiefeestjes

Kinderen worden volgens het onderzoek niet alleen gebruikt als excuus voor seks, maar ook om onder familieverplichtingen en -feestjes uit te komen. De helft van de vrouwen geeft toe zich daar schuldig aan te maken, bij vaders ligt het cijfer op 44 %.

Ondanks de onvoorwaardelijke liefde voor hun kinderen bekennen de ouders uit de studie graag eens op vakantie te willen zonder hun kroost.

Tot slot nog een frappante conclusie: veel koppels zijn van mening dat hun schoonouders een negatieve invloed hebben op de relatie. 6 % vond z’n schoonfamilie zelfs reden genoeg om de relatie stop te zetten.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.