Home Lifestyle Dieren Vloggen over kippen? De Vlaamse YouTuber Sander Bauwens doet het gewoon!

Vloggen over kippen? De Vlaamse YouTuber Sander Bauwens doet het gewoon!

In Sanders populairste video hoor je alleen piepende kuikens. Bizar, niet?

Bizar: filmpjes plaatsen over kippen en verwachten dat mensen geamuseerd gaan toekijken. Het klinkt niet als spannende cinema, maar het slaat duidelijk aan. Sander Bauwens doet het al twaalf jaar lang en tikt bijna de 500.000 abonnees aan. Dat wil zeggen dat een half miljoen mensen geboeid naar zijn kippenvideo’s kijken. What?!

Waar bij onze noorderburen YouTube stilaan ingeburgerd raakt, staan de Vlaamse YouTubers nog in de kinderschoenen. Iemand van eigen bodem die de vlogkriebel wel al jaren te pakken heeft, is Sander Bauwens. Op zijn gelijknamig YouTube-kanaal praat hij voortdurend over zijn uitgebreide dierenfamilie. Van naakthalskippen tot regenboogvissen. Bizar als je weet dat de meeste YouTubers over beauty of gamen praten. Soit, Sanders filmpjes halen vlot 17.000 views en juist dat maakt ons zó nieuwsgierig naar zijn aanpak.

Nieuwe beestjes

Tegen de camera praten doet Sander in het Engels. Zo geeft hij abonnees van over de grens de mogelijkheid om ook te genieten van zijn dierenweetjes. Zo laat Sander zien hoe hij de territoria, waarmee hij zijn huis volgestouwd heeft, schoonmaakt of neemt hij zijn kijkers mee als hij nieuwe beestjes gaat uitzoeken. In de comments reageren mensen vaak met specifieke vragen over zijn verschillende diersoorten.

Ultieme ontspanning?

Bij de populairste video van Sander staat de teller momenteel op 133 miljoen weergaven. In deze video hoor je alleen piepende kuikens en zijn ademhaling. Verder geeft Sander geen uitleg bij zijn handelingen. Speciaal, niet?

Of dit nu werkt als de ultieme ontspanning na een drukke werkdag? Dat mag je zelf uitvogelen – pun intended. Als je niet staat te springen om meer te weten over Sanders nieuwe incubator, kijk je misschien beter naar nog een aflevering van ‘Thuis’ of ‘Friends’. Toch moet je zijn YouTube-kanaal minstens één keer checken. Gewoon, omdat het zo’n sympathieke man is. Give him a follow!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.