Home Lifestyle Food RECEPTEN: 7 x de croque-monsieur met een twist voor dat extra relaxte...

RECEPTEN: 7 x de croque-monsieur met een twist voor dat extra relaxte Netflixavondje

Vooral nummer 6! ūü§§

© Libelle Lekker

Niets beter dan een goede oude croque-monsieur met een flinke portie gesmolten kaas. Met mozzarella en tomaat, feta en rozijntjes, guacamole of spek: hier zijn zeven croques met een twist om vanavond van te smullen.

1 / 7
Vegetarische croque margherita
Croque met feta en rozijntjes
Croque met rosbief en gekaramelliseerde ui
Zuurdesemcroque met guacamole
Croque met spek, spruiten, mozzarella en ei
Croquewafel met Passendale Bio, beenham, basilicum en tomaat
Croque met brie en boschampignons
Vegetarische croque margherita
Vegetarische croque margherita

Wat heb je nodig?

Р8 sneetjes brood (stevig brood, bv. zuurdesem)

Р400 g tomatenblokjes

– 1 teentje knoflook

– 1 bosje basilicum

– 2 bolletjes mozzarella

– 40 g tomatenpuree

– gedroogde oregano

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Warm de tomatenblokjes met de tomatenpuree en uitgeperste knoflook op, breng op smaak met oregano, peper en zout. laat 15 minuten sudderen.

2. Smeer de tomatensaus op de helft van de sneetjes brood, leg er plakjes mozzarella en basilicumblaadjes op. Dek af met de andere sneetjes brood en rooster de croques tussen een croque-ijzer of langs beide kanten op de grill.

3.¬†Zet de croque nog een paar minuten in een voorverwarmde oven van 180¬įC en laat nog 5 minuten goed doorwarmen in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Recept via Libelle Lekker.

Croque met feta en rozijntjes
Croque met feta en rozijntjes

Wat heb je nodig?

– 16 sneetjes toastbrood

– 3 el rozijnen

– 3 el pijnboompitten

– 5 blaadjes munt

– 200 g feta (verkruimeld)

– 2 el kappertjes

– handvol jonge spinazie

– olijfolie of boter

Hoe maak je het?

1.¬†Snij de korsten van het brood af. Beleg 8 sneetjes brood met de spinazie. Verdeel er de andere ingredi√ęnten over. Dek af met de resterende sneetjes brood.

2. Bestrijk het brood aan de buitenkant met wat boter of olijfolie. Gril de croques enkele minuten, tot ze lekker knapperig zijn. Serveer met tomatenchutney of ketchup.

Recept via Libelle Lekker.

Croque met rosbief en gekaramelliseerde ui
Croque met rosbief en gekaramelliseerde ui

Wat heb je nodig?

Р8 sneetjes brood (breed, grof stokbrood)

– 2 uien

– 1 el bruine suiker

– 4 sneetjes rosbief

– handvol waterkers

– boter

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Pel de uien en snij in ringen. Bak zacht in boter. Voeg de suiker toe en laat karameliseren. Kruid met peper en zout.

2. Rooster de sneetjes brood langs beide kanten. Beleg 1 kant royaal met de gekaramelliseerde ui, drapeer er een mooi sneetje rosbief op en daarop een flinke pluk waterkers.

3. Leg het andere sneetje brood erbovenop, bind er een keukentouwtje rond en serveer.

Recept via Libelle Lekker.

Zuurdesemcroque met guacamole
Zuurdesemcroque met guacamole

Wat heb je nodig?

– 8 sneetjes zuurdesembrood

– 8 plakjes gezouten spek

– 2 limoenen

– 1 rode ui

– 4 plakken jonge kaas

– 2 avocado’s

– 1/4 kl cayennepeper

– 50 g rucola

– 1/4 kl korianderpoeder

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Snij de rode ui in ringen. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en prak het fijn, besprenkel met 2 eetlepels limoensap en kruid met peper, zout, cayennepeper en korianderpoeder.

2. Bak het spek krokant in een pan zonder vetstof.

3. Beleg 4 sneetjes brood met de guacamole, leg er de kaas en het gebakken spek op, werk af met rode ui. Leg er de andere sneetjes zuurdesembrood op en gril de toasts.

4. Serveer de croque met blaadjes rucola en partjes limoen.

Recept via Libelle Lekker.

Croque met spek, spruiten, mozzarella en ei
Croque met spek, spruiten, mozzarella en ei

Wat heb je nodig?

– 4 briochebroden

– 16 spruiten

– 4 eieren

– 4 kl mosters

– 8 plakjes spek

– 8 el geraspte mozzarella

– 2 sjalotten

– boter

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Pel en snipper de sjalotten. Snij de spruitjes heel fijn. Bak het spek in een pan met antiaanbaklaag krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

2. Bak 4 spiegeleitjes, haal ze uit de pan. Roerbak in dezelfde pan de sjalotten en de spruiten gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.

3. Snij de broodjes doormidden en toast ze krokant. Besmeer de onderste helft van elk broodje met mosterd, doe er telkens 1 el geraspte kaas op, en leg er vervolgens de spruiten, het spek, het ei en weer wat kaas op. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer meteen.

Recept via Libelle Lekker.

Croquewafel met Passendale Bio, beenham, basilicum en tomaat
Croquewafel met Passendale Bio, beenham, basilicum en tomaat

Wat heb je nodig?

– 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg

–¬†8 sneetjes Passendale Classic Bio

–¬†8 sneetjes beenham

–¬†1 bosje basilicum

–¬†1 doosje zongedroogde tomaten

– wafelijzer

Hoe maak je het?

1. Snij de basilicum en de zongedroogde tomaten fijn en verdeel gelijkmatig over 1 vel bladerdeeg.

2. Beleg met de sneetjes beenham en Passendale Bio kaas en leg er het tweede vel bladerdeeg op.

3. Snij het bladerdeeg in stukken zodat ze in het wafelijzer passen (vorm maakt niet uit)

4. Laat de wafels 5 minuten in het wafelijzer bakken, haal ze eruit wanneer ze krokant en goudbruin zijn.

Croque met brie en boschampignons
Croque met brie en boschampignons

Wat heb je nodig?

– 4 sneetjes bruin brood

– 500 g boschampignons

– 1 sjalot (fijngesnipperd)

– 300 g brie

– 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)

– olijfolie

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Borstel de champignons schoon. Fruit de sjalot aan in olijfolie. Voeg de champignons en knoflook toe. Bak krokant en kruid met peper en zout.

2. Halveer de sneetjes brood. Snijd de brie in plakjes, beleg elke helft van het brood met brie, leg er wat gebakken champignons tussen en vouw dicht. Rooster de boterhammen in een grillpan.

Recept via Libelle Lekker.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.