Home Lifestyle Food RECEPT: deze Moink Balls zijn het perfecte aperitiefhapje voor je volgende winterbarbecue

RECEPT: deze Moink Balls zijn het perfecte aperitiefhapje voor je volgende winterbarbecue

Bel al je vrienden op!

Moink Balls
© Hot Cuisine de Pierre voor Barbecook

Wie denkt dat een barbecue enkel geschikt is voor de zomer, heeft het fout, want ook in het najaar kan een heerlijk potje buiten koken extreem gezellig zijn. Lichtslinger in de bomen, vuurkorf aan, wijntje in de hand, en je bent vertrokken voor een wonderlijke winteravond. De Belgische grillspecialist Barbecook deelde speciaal met ons het heerlijke recept van hun Moink Balls, het perfecte aperitief voor jouw winterse grillfeestje.

Moink Balls is een Amerikaanse klassieker afkomstig van het ‘mmmm’-geluid van een koe (gehakt) en het ‘oink’-geluid van een varken (spek). Speciaal voor Barbecook ontwikkelde blogger Hot Cuisine de Pierre een Europese variant. Het recept delen we hieronder. Smakelijk!

Ingrediënten voor 40 Moink Balls

  •  rookchips (bv. van Barbecook)
  • 2 flesjes bier
  • 40 dunne sneetjes ontbijtspek

Voor de balletjes 

  • 1 kg lams-/rundsgehakt
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 3 teentjes look
  • 1/2 el fleur de sel
  • zwarte peper (40 keer draaien)
  • 125 ml melk
  • 3 el oregano
  • 1 el Provençaalse kruiden

Voor de rub

  • 25 g bruine suiker
  • 4 kl paprikapoeder zacht
  • 1 kl zeezout
  • 1 kl peper
  • 1 kl lookpoeder
  • 1 kl uipoeder
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 kl all spice of Jamaicaanse peper
  • 2 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 kl korianderpoeder

Zo gemaakt

  1. Pel en snij de look fijn. Meng onder het gehakt en voeg vervolgens de kaas, het paneermeel, het ei en de kruiden toe. Rol tot balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  2. Meng alle ingrediënten voor de rub en plet ze fijn in een vijzel.
  3. Rol de balletjes door de rub.
  4. Wikkel rond elk balletje een sneetje spek. Steek vast met een tandenstoker.
  5. Verhit de barbecue tussen 100°C en 120°C. Week de rookchips in bier.
  6. Leg de afgegoten chips op aluminiumfolie op een rooster boven het vuur. Leg de balletjes op de bovenste rooster. Giet wat bier in de schaal.
  7. Sluit de barbecue. Rook de balletjes twee uur.
  8. Haal ze uit de oven en bak ze voor het serveren kort op in een pan of de oven.
  9. Besprenkel voor het serveren met wat barbecuesaus. Smakelijk!

Recept via Hot Cuisine de Pierre voor Barbecook.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.