Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dit is ons favoriete recept uit Louies nieuwste kookboek 'Feest'.

RECEPT: Fantacake van Baked Louie’s

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Na Louie Van Nieuwenborghs eerste kookboek ‘Baked Louie’s’ heeft hij nu zijn tweede kookboek ‘Feest’ uit. Deze Fantacake is ongetwijfeld onze favoriete zoetigheid uit zijn boek.


Maar liefst 100 recepten wist de jonge Vlaamse chef Baked Louie’s in zijn tweede kookboek te proppen. Louie is zelf student en kiest daarom steevast voor goedkope én niet al te moeilijke recepten.

Na een kleine stemming werd Louies Fantacake verkozen tot onze absolute redactiefavoriet. We zijn dus bijzonder blij dat Louie ons dit recept met jullie wil laten delen. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 280 g bloem
  • 80 g kristalsuiker
  • zout
  • 8 g bakpoeder
  • geraspte schil van 1/2 (bio)sinaasappel
  • 1 blikje (330 ml) Fanta
  • 20 g plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 1 ei
  • 250 g ricotta
  • 100 ml volle room
  • 2,5 eetlepels suiker
  • geraspte schil van 1/2 (bio)sinaasappel
  • geraspte schil van 1 (bio)citroen


 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm (ongeveer 21 cm diameter) in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Meng de bloem, de kristalsuiker, een snuifje zout, het bakpoeder en de sinaasappelschil.
  3. Giet de Fanta, de olie en het ei erbij en meng stevig tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Laat afkoelen.
  5. Klop de rest van de ingrediënten in een grote kom luchtig in ongeveer 4 minuten (of minder als je een handmixer gebruikt).
  6. Verspreid het glazuur boven op de cake en zet minstens 30 minuten in de koelkast om het te laten opstijven.
  7. Je kunt de cake tot 5 dagen bewaren in de koelkast.


Meer recepten van Louie?


In je Flair van 21 november delen we onze vijf favoriete recepten uit ‘Feest’ met jullie!

Louies boek ‘Feest’ ligt in de winkel voor € 24,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '