Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marta Majewska

RECEPT: Swiss roll met artisanale bessenconfituur en St Môret

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

De Zwitsers staan bekend voor hun kaas, zakmessen en horloges. Maar wist je dat ze ook heerlijke desserts maken, zoals deze Swiss roll? De artisanale bessenconfituur en smeuïge roomkaas van St Môret maken deze lekkernij het ideale kersttoetje.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 eieren
  • 140 g witte tarwebloem
  • 6 g bakpoeder
  • 275 g kristalsuiker
  • 70 g geroosterde amandelschilfers
  • 100 g mascarpone
  • 200 g St Môret natuur
  • 30 g poedersuiker
  • 10 ml citroensap
  • 100 ml volle room (40 % vet)
  • 0,25 g zeste van citroen
  • 500 g blauwe bessen
  • 25 ml water

Zo maak je het:


1. Klop in een keukenrobot de eitjes volledig op met 150 g van de kristalsuiker. Meng het bakpoeder en de bloem. Zeef en voeg vervolgens bij het eimengsel. Laat rustig verder mengen in de robot. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en strooi daarop de amandelschilfers. Strijk bovenop de amandelschilfers het beslag open. Bak dat in een oven op 175°C gedurende 15 minuten. Haal meteen nadat je het gebak uit de oven hebt gehaald, de biscuit van de warme bakplaat en rol die op in een goed uitgewrongen handdoek. Laat rusten tot de biscuit volledig afgekoeld is.

2. Klop de room op tot een stevige massa en zet in een potje aan de kant. Meng de St Môret, mascarpone en poedersuiker in een keukenrobot. Voeg het citroensap en de zeste toe en meng er vervolgens de opgeklopte room onder.

3. Zet de blauwe bessen samen met de overige 125 g kristalsuiker en het water op een matig vuur. Wanneer de massa begint te koken, mix je confituur fijn met een staafmixer mixen. Laat verder inkoken op een laag vuur en vervolgens afkoelen.

4. Rol de biscuit opnieuw open. Bestrijk de helft van de biscuit met 450 g van de crème en strijk daarover vervolgens 80 g confituur. Rol de biscuit op. Meng bij de overige crème 10 g confituur en spuit de crème op de bovenkant van de rol. Versier met kleine stukjes meringue, bosbes en braambes.

Geen geboren dessertenmaker of gewoonweg geen tijd? Stof je mooiste taartschotel maar af, want deze lekkernij is ook te verkrijgen bij Julie’s House. De Swiss roll met St Môret is vanaf nu te koop t.e.m. 8 april 2019. Richtprijs 4 personen: € 20.


Je kan ‘m ook online te bestellen op de webshop van Julie’s House of bij:

  • Julie’s House: Kraanlei 13, 9000 Gent – woensdag t.e.m. zondag van 09:00 tot 18:00u.
  • Julie’s House: K. Elisabethlaan 26, 9000 Gent – dinsdag t.e.m. zondag 09:00 tot 18:00u.
  • Julie’s House Atelier: Wiedauwkaai 23M, 9000 Gent – maandag tem vrijdag van 7u30 tot 15u30.


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '