Home Lifestyle IN JE AGENDA: Race for the Cure is ‘s werelds grootste evenement...

IN JE AGENDA: Race for the Cure is ‘s werelds grootste evenement in de strijd tegen borstkanker

Je hebt nog exact een maand om te trainen!

Race for the Cure
© Think Pink

Op vrijdag 29 september wordt er in 15 Europese steden gelopen en gewandeld tegen borstkanker. In ons land organiseert Think Pink een Race for the Cure in Antwerpen, Brussel en Namen. Je hebt nog exact een maand om te trainen!

Al is dat trainen absoluut geen noodzaak. Race for the Cure is een loop- en wandeltocht zonder enige tijdsdruk, maar met een belangrijke boodschap. De solidaire sporters die 6 km lopen of 3 km wandelen doen dat om iedereen die getroffen is door borstkanker een hart onder de riem te steken. Het iniatief van Think Pink lokte vorig jaar al meer dan 23.000 wandelaars en lopers naar Brussel, Antwerpen en Namen, dit jaar hoopt de organisatie nog beter te doen. Eerder deze zomer werd een mooie campagnevideo gelanceerd om mensen op te roepen om deel te nemen.

Roze en wit

In twaalf Europese steden buiten ons land wordt ook op 29 september gestapt en gewandeld tegen borstkanker, en in nog zeven andere steden vindt er op een andere dag een Race for the Cure plaats. Al die evenementen zullen er echter min of meer hetzelfde uitzien: lotgenoten (mensen die borstkanker hebben of hadden) dragen een roze T-shirt, de mensen die hen steunen krijgen een wit T-shirt.

‘Zien hoeveel roze T-shirts de Race for the Cure kleuren is erg aangrijpend’, zegt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant daarover. ‘Eén vrouw op acht in ons land krijgt borstkanker. Tijdens de Race for the Cure vieren zij samen het leven, en betuigen hun entourage of sympathisanten hen steun met hun deelname. Samen staan we stil bij lotgenoten die er niet meer zijn.’

Meer dan een sportwedstrijd, is Race for the Cure dan ook een feest. Voor de gelegenheid strijkt er in het Ter Kamerenbos in Brussel, op Linkeroever in Antwerpen en in L’Arsenal in Namen een heus animatiedorp neer waar er activiteiten voor volwassenen en kinderen te vinden zijn.

Een deelname aan Race for the Cure kost je 15 euro als je op voorhand inschrijft. Maar het wordt nog goedkoper én leuker als je een team vormt met minstens tien leden. Zo besparen jullie elke 3 euro en liggen jullie T-shirts klaar bij de inschrijvingsstand, zodat je team geen tijd verliest. Groepen vanaf vijftig teamgenoten krijgen zelfs een eigen tent als uitvalsbasis voor de dag! Inschrijven kan op de website van Think Pink.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.