Home Lifestyle YES, WE PLAN: dit zou de populairste trouwdatum van het jaar zijn

YES, WE PLAN: dit zou de populairste trouwdatum van het jaar zijn

Stappen jullie dit weekend ook in het huwelijksbootje? Dan zijn jullie heus niet alleen!

© Getty

Trouwen in de winter heeft iets gezelligs, maar als we dan toch moeten kiezen, spelen we op save en prikken we een trouwdatum in een iets warmere periode, al geeft dat in België ook geen garantie. Ben jij van plan om te trouwen onder de eerste lentezon? Za-lig! Stel je het liever uit tot het einde van de zomer? Dan ben je niet alleen.

Uit een nieuw Amerikaans onderzoek van Wayfair blijkt namelijk dat de populairste trouwdag van het jaar er zelfs nog moet aankomen. Op 21 september, morgen dus, zouden volgens het onderzoek de meeste jawoorden gegeven worden. Maar wat is er nu precies zo bijzonder aan die dag?

Volgens de onderzoekers ligt de populariteit van 21 september vooral aan het weer: het eerste herfstweekend staat erom bekend niet te warm, maar ook nog niet te koud te zijn en jawel, ook dit weekend wordt er heel mooi weer voorspeld. Ideaal om de receptie buiten te organiseren en daarna met de voetjes onder tafel te schuiven.

België

Jammer genoeg betekent dat wel dat je de jacht naar de perfecte trouwlocatie nóg vroeger moet starten en dat je weleens teleurgesteld zou kunnen worden wanneer de traiteur laat weten dat hij dat weekend al volgeboekt is. Wat dan wel weer een zekerheid is? Dat er meer gasten aanwezig zullen zijn, want het reisseizoen zit er dan bijna op. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, natuurlijk!

‘Ja, ja, ’t is niet omdat dat in Amerika zo is, dat dat hier ook het geval is’, we horen het je zo denken, en terecht! Daarom groeven we in onze eigen huwelijkscijfers en wat blijkt? Volgens Statbel zijn bij ons de maanden juli en september de populairste huwelijksmaanden. Het totaal aantal huwelijken zou in juli zelfs nog iets hoger liggen, maar of dat ook betekent dat het aantal huwelijken die op 21 september plaatsvinden, overschreden wordt, is niet uit de cijfers af te leiden.

Zon of regen, veel gasten of een intieme kring en een vijfgangenmenu of enkel wat hapjes, op het einde van de rit is er maar één ding belangrijk, en dat is dat jullie het naar jullie zin hebben! Is het morgen inderdaad aan jullie? Proficiat dan hé!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.