Home Lifestyle 9 pittige weetjes over de douchegewoontes van Belgen: ‘Vlaams-Brabanders en West-Vlamingen douchen...

9 pittige weetjes over de douchegewoontes van Belgen: ‘Vlaams-Brabanders en West-Vlamingen douchen slechts een keer per week of zelfs minder’

Wie heeft het vaakst seks onder de douche en wiens rug zouden we wel eens willen schrobben?

pinterest

Met deze tropische hitte is een verfrissende douche de opperste vorm van genot als we thuiskomen van een dagje hard werken of een dagje lekker braden aan zee. Een recent onderzoek lijstte een aantal opvallende weetjes op over onze douchegewoontes.

Leverancier van sanitaire uitrusting GROHE liet een onderzoek uitvoeren naar de douchegewoontes van de Belgen. Hoelang douchen we, wie heeft er het vaakst seks onder de douche en wiens rug zouden we wel eens willen schrobben? De resultaten zijn op z’n minst gezegd verrassend. We goten ze in negen opvallende weetjes.

1. 9 op de 10 Belgen heeft een douche thuis.

De meeste Belgische huishoudens verkiezen een douche boven een bad. 9 op de 10 Belgen heeft een douche, en 7 op de 10 hebben een bad. Dat vooral omdat een douche sneller is, die minder water verbruikt en gewoon aangenamer aanvoelt. Het populairste type douche is de handdouche die je van de muur haalt om je lichaam af te spoelen. De hoofddouche, die bovenaan vasthangt, is wel aan een opmars bezig. De helft van de Belgen die gedurende de laatste twee jaar een nieuwe badkamer installeerden, kiest daarvoor.

 2. Vlaams-Brabanders en West-Vlamingen douchen slechts een keer per week of minder.

De helft van de Belgen doucht dagelijks. Een grote groep doucht om de twee dagen of enkele keren per week, en maar liefst 12 % kruipt maar één keer per week of zelfs minder onder de douche. De properste mensen vinden we in de provincies Brussel en Luik. Daar gaan ze soms meerdere keren per dag onder de douche. De ‘vuilste pitoes’ bevinden zich in Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.

3. Vrouwen zingen vaker onder de douche dan mannen.

Van zodra we onder die waterstralen staan, transformeren we automatisch in een mix van Mariah Carey en Lady Gaga. We kunnen de allerhoogste noten aan en we hebben de gekste moves onder de knie. Onze hubbies hebben minder muzikale ambities, want met 24 % zingen vrouwen meer onder de douche dan mannen, met slechts 17 %. We doen trouwens nog een pak andere zaken terwijl we ons wassen. Een derde scheert zich en 1 op de 8 poetst zelfs zijn tanden tijdens het inzepen.

4. We staan gemiddeld zo’n 10 minuten onder de douche.

7 op de 10 Belgen doucht 5 minuten of langer, het gemiddelde is zo’n 10 minuten. Amper 3 op de 10 heeft 5 minuten of minder nodig om zich weer volledig proper te maken. Jongeren en singles blijven het langst plakken in de douche, want zij doen er gemiddeld een minuut langer over dan 55-plussers, getrouwden en samenwonenden.

5. Jongeren houden van warmere douches dan 55-plussers.

Jongeren en vrouwen zetten de temperatuur van het water een tikkeltje warmer dan iets oudere mensen of mannen. Een klein deel van de 55-plussers, zo’n 15 %, zet de thermostaat warmer dan 37°C terwijl dat bij -35-jarigen 29 % is en dat bij mensen tussen 35 en 54 jaar zo’n 26 % bedraagt. Een van de allergrootste irritaties bij de Belgen tijdens het douchen is dan ook dat de temperatuur niet constant blijft. Andere ergernissen zijn uit de douche stappen in een koude badkamer en haar dat achterblijft in het putje.

6. We douchen het vaakst ‘s ochtends.

50 % van de Belgen springt rechtstreeks van zijn bed in de douche. Een kwart doet dat het liefst net voor het slapengaan. Andere gegeerde momenten om te douchen zijn na het sporten (thank god!) of na het werk.

7. Antwerpenaren hebben het vaakst seks onder de douche.

Een kwart van Belgen deelt zijn douche maar al te graag met zijn partner. Het is dan ook niet verwonderlijk dat die douche een populaire plek is om eens goed van bil te gaan. Een zesde geeft aan regelmatig seks te hebben op die plek. Antwerpenaren spannen daarbij de kroon, gevolgd door Oost-Vlamingen, West-Vlamingen, Vlaams-Brabanders en Limurgers.

8. We zouden het liefst douchen met Matthias Schoenaerts of Véronique De Kock.

Als we niet met onze partner onder de douche staan, zou 1 op de 4 Belgen wel eens graag met een BV onder de douche staan. Als we moeten kiezen met wie, dan willen Belgen het liefst de rug van Matthias Schoenaerts of Véronique De Kock schrobben.

9. Meer dan de helft van de Belgen doucht spaarzaam.

Een douche is sowieso al beter dan een bad als het gaat om water besparen. Toch is nog 56 % van de Belgen bewust bezig met ecologisch douchen. Het zijn vooral ouderen die zich het meest bewust zijn van hun waterverbruik. 41 % van de jongeren staat er niet bij stil dat zo’n 10 liter water wegstroomt per minuut dat ze douchen. Dat terwijl 80 % van de de ouderen daar wel over nadenkt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.