Home Lifestyle ZIEN: dit is volgens Pantone dé trendkleur van 2020 (en hij is...

ZIEN: dit is volgens Pantone dé trendkleur van 2020 (en hij is verrassend klassiek)

'Het is een tijdloze tint die elegant is in al zijn eenvoud', klinkt het bij het kleureninstituut.

pantone
© Getty Images

Kleurt jouw garderobe, interieur, toilettas, bruiloft, … straks Classic Blue? Als het van Pantone afhangt wel. Het afgelopen jaar was het nog al living coral wat de klok sloeg, maar volgens het kleureninstituut zal in 2020 klassiek blauw regeren.

Classic Blue, oftewel klassiek blauw, is volgens Pantone dé trendkleur van 2020. Dat maakte het kleureninstituut gisteren bekend.

‘Deze blauwe tint wekt rust, vertrouwen en verbinding en onderstreept ons verlangen naar een betrouwbare en stabiele basis waarop kan worden voortgebouwd terwijl we de drempel oversteken naar een nieuw tijdperk’, klinkt het.

Betrouwbaar blauw

Pantone omschrijft Classic Blue als ‘een tijdloze tint die elegant is in al zijn eenvoud‘. ‘We leven in een tijd die vertrouwen en geloof vereist. Het is die soort standvastigheid en dat vertrouwen dat door 19-4052 Classic Blue – zoals de tint volledig heet – wordt uitgedrukt. Het is een solide en betrouwbare tint waarop we altijd kunnen vertrouwen’, aldus Leatrice Eiseman, executive director van het Pantone Color Institute.

Hoewel we grote fan zijn van Classic Blue, is de klassieke blauwe tint een eerder veilige keuze van Pantone. Zeker in vergelijking met de kleuren van de voorgaande jaren: living coral (2019), ultraviolet (2018), greenery (2017) en rose quartz en serenity (2016). Het voordeel is wel dat de kans groot is dat er reeds een klassiek blauwe jurk in je kast hangt of je een klassiek blauwe eyeliner of oogschaduw in je badkamer hebt liggen. Voor het komende jaar ben je dus al helemaal on trend!

Lees ook: