Home Deco Deze oude IKEA-meubels zijn nu een fortuin waard

Deze oude IKEA-meubels zijn nu een fortuin waard

Heb jij nog zo'n meubel in huis staan?

IKEA
© Isopix

Als je huis, net als dat van ons, bestaat uit IKEA-koopjes, dan ben je misschien verrast om te horen dat sommige stuks nu weleens flink wat geld zouden kunnen opbrengen.

Yep, die IKEA-stoel waarop je zit? Of dat bed waarin je ligt terwijl je dit leest? In de toekomst zijn ze misschien een fortuin waard. Barnebys, een Britse zoekmachine voor veilingen, heeft ontdekt dat veel van de meest klassieke stijlen van eerdere collecties nu veel meer waard zijn. Ook al werden ze indertijd gezien als ‘flop‘-producten.

1 / 4
IKEA Clam Chair
IKEA Vilbert
IKEA Amiral
IKEA Bergslagen
IKEA Clam Chair
IKEA Clam Chair

Een van die voorbeelden is de Clam Chair uit 1944 naar de hand van de Deense architect Philip Actander. De oranje stoel was toen behoorlijke onpopulair, maar zou nu de online deuren uitgaan voor € 57.000. Say whut?!

IKEA Vilbert
IKEA Vilbert

Ook de Vilbert Chairs uit 1993 zijn hot topic op veilingsites als eBay en Amazon. De stoelen werden oorspronkelijk verkocht voor € 68, maar kunnen je nu zo’n € 795 opleveren als je beslist ze te verkopen.

IKEA Amiral
IKEA Amiral

Nog van dat jaar zijn de stalen en lederen Amiral-stoelen die de dag van vandaag ongeveer € 1.000 geprijsd staan.

IKEA Bergslagen
IKEA Bergslagen

Ook andere meubels dan stoelen doen het ontzettend goed. Zo is de Bergslagen-sideboard table nu meer dan € 2.500 waard. Nog maar eens een reden om niet alles van op zolder meteen naar het stort te verhuizen!

Lees ook: