Home Lifestyle Food Deze Oreo-mugcake op basis van 2 ingrediënten gaat viraal op TikTok

Deze Oreo-mugcake op basis van 2 ingrediënten gaat viraal op TikTok

Gewoon eventjes in de microgolf zetten and that's it!

oreo's
© Arturo Esparza via Unsplash

Het mag dan wel een beetje aan de warme kant zijn voor een mugcake, maar na het zien van onderstaande TikTok-video konden we niet anders dan deze variant met Oreo’s zelf eens proberen. Aan de slag!

Een mugcake is zonder twijfel een van de makkelijkste én snelste desserts die je kan maken. Redactrice Robine toonde in haar ZON(DIG)DAG alvast hoe je een mugcake op basis van Snickers kan maken en op TikTok is er nog een recept dat enorm populair is. Zo werd onderstaand filmpje al bijna 5 miljoen keer bekeken!

Oreo-mugcake

TikTokker @eitan laat op zijn account zien hoe je een Oreo-mugcake kan maken. Klinkt allesbehalve slecht en we hebben nog beter nieuws voor jou, want je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig namelijk Oreokoekjes (duh!) en wat volle melk.

Wil je het dessert zelf een keertje maken? Neem er dan zo’n zes Oreo’s en een bus volle melk bij. Daarnaast heb je ook nog een koffietas nodig die je in de magnetron mag zetten. Het enige wat je hoeft te doen, is de koekjes in de tas leggen. Vul vervolgens je koffietas tot ongeveer de helft met de melk. Deze gaat de koekjes zacht maken zodat je ze makkelijk fijn kan duwen (stap 3) met een vork. In zijn video geeft Eitan toe dat de smurrie een beetje lijkt op een hoopje aarde, maar volgens hem is het hem allemaal waard. Last but not least zet je de tas gedurende 75 seconden in de microgolf en dit op de hoogste stand.

@eitanWatch “Quarantined Qooking” On Instagram -> @EITAN ##lifeathome ##coronavirus ##coronatime ##cooking ##recipe ##quarantined ##oreos ##cake ##mugcake ##food ##yum♬ original sound – eitan

Tip: werk je mugcake af met nog enkele toppings zoals bijvoorbeeld slagroom. Smullen maar!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.