Home Lifestyle Op deze universiteit kunnen studenten met honden wandelen om te ontstressen

Op deze universiteit kunnen studenten met honden wandelen om te ontstressen

Wij zijn slechts een tikkeltje jaloers...

Andrii Podilnyk via Unsplash

Het studentenleven is ontzettend leuk, maar tijdens drukke periodes kan het ook erg stresserend zijn. Zo blijkt uit een recent Brits onderzoek dat een op vier studenten het soms emotioneel moeilijk heeft tijdens zijn of haar studietijd. Bij enkele universiteiten nemen ze dan ook enkele maatregelen – zeker gedurende de examenperiode – om het welzijn van hun studenten te verbeteren.

Wanneer we moeten studeren, kan een welverdiende pauze deugd doen. Alleen geraken we meestal niet verder dan een aflevering van onze favoriete serie of een halfuurtje rondsnuffelen op onze smartphone. Bij de universiteit van East Anglia’s hebben ze daarom iets beters bedacht. Ze willen studenten namelijk de mogelijkheid bieden dat ze tijdens stressvolle periodes met honden kunnen wandelen.

De universiteit heeft recent enkele fondsen ontvangen om zo het welzijn van hun studenten te verbeteren. Het ging voornamelijk om fysieke activiteiten waaronder georganiseerde hondenwandelingen.

Tal van voordelen

Volgens professor Andy Jones van de Norwich Medical School zorgt een huisdier niet alleen voor een beter mentaal welzijn, maar ook fysiek. ‘Onze onderzoeken hebben aangetoond dat honden uitlaten helpt om een actievere levensstijl te creëren. Daarnaast zijn er nog een hele hoop andere mentale gezondheidsvoordelen.

Ook Phil Steele, die directeur is aan de universiteit, is enthousiast. ‘Veel studenten wonen op een eindje van hun familie en huisdieren. In contact komen met deze dier kan dus helpen om hun stressniveau te verlangen.’

Studenten kunnen zowel op het strand als in het bos gaan wandelen. Dit met hun eigen hond of een dier dat aan de universiteit geleend werd door bepaalde organisaties of lokale inwoners.

Lees ook: