Home Lifestyle Olifant plots gestorven in Planckendael: ‘Iedereen is er het hart van in’

Olifant plots gestorven in Planckendael: ‘Iedereen is er het hart van in’

Qiyo zou volgende maand drie jaar worden.

Maandagochtend is olifant Qiyo, het dochtertje van Phyto Phyto, overleden in Planckendael. De olifant zou volgende maand drie jaar oud worden. Ze overleed aan de gevolgen van herpes, vertelt de aangeslagen coördinator Ben.

Qiyo

‘Het is een heel zwarte dag hier in Planckendael’, zegt coördinator Ben in een videoboodschap. Duidelijk aangeslagen vertelt de dierenverzorger dat Qiyo sinds zondagmiddag duidelijk lomer en minder speels was, wat erg raar was voor haar. De olifant werd daarop naar binnen gebracht en in het oog gehouden, en begon maandagochtend een dikke tong te krijgen. ‘Een typisch verschijnsel voor herpes bij olifanten’, aldus Ben. Zeventien minuten na die vaststelling stierf Qiyo, nog voor de dokter ter plaatse was geraakt.

Qiyo werd op 16 juni 2015 geboren in Planckendael en was het vijfde kleintje van Phyto Phyto. Haar geboorte kwam na het trieste overlijden van baby Q en bracht destijds opnieuw blijdschap in de kudde en bij de verzorgers.

‘Het is voor ons nu even de moed opnieuw bijeenrapen voor de rest van de kudde. Het leven gaat verder, hè’, vertelt Ben in de video. ‘Leven en dood ligt dicht bij elkaar. We hebben net drie prachtige baby’tjes mogen ontvangen. En dan vandaag dit… Maar we moeten verder.’ Onder de post op Facebook wordt Ben en de andere verzorgers massaal veel sterkte gewenst.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.