Home Lifestyle Food Nutella reageert op heisa rond vernieuwd recept: ‘De verfijningen die we doorvoerden...

Nutella reageert op heisa rond vernieuwd recept: ‘De verfijningen die we doorvoerden zijn klein’

Nutella bevat volgens een Duitse consumentenvereniging tegenwoordig meer suiker, minder vet en heeft een kleiner aandeel mageremelkpoeder dan voorheen.

© Shutterstock

De Duitse consumentenvereniging Verbraucherzentrale Hamburg merkte een verschil op tussen de samenstelling van de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ potten Nutella. Nutella bevat volgens de vereniging tegenwoordig meer suiker, minder vet en heeft een kleiner aandeel mageremelkpoeder dan voorheen. Maar is dat ook in ons land zo?

Nutella blijft nog steeds Nutella, een uniek en geliefd recept, uitgewerkt volgens hoogwaardige kwaliteitsstandaarden.

Formele reactie Nutella

Ferrero reageerde op de heisa met een officieel persbericht. Ferrero verzekert ons dat de veranderingen in hun Nutella-recept miniem zijn: ‘Nutella wordt overal ter wereld met dezelfde vakkundigheid geproduceerd en wij zorgen ervoor dat de consumenten uiterst tevreden zijn over de unieke beleving van Nutella aan de hand van frequente en grondige smaaktests. De verfijningen die we recent doorvoerden zijn klein.’

Concreet blijven in België de hoeveelheid hazelnoten, cacao, suiker en palmolie onveranderd. Het weipoeder wordt vervangen door een equivalente hoeveelheid (2,1 g/100 g van het totale product) mageremelkpoeder (wat toeneemt van 6,6% tot 8,7% van het totale product).

Verder werd er volgens het persbericht helemaal niets veranderd. Het recept bevat zeven eenvoudige ingrediënten, zonder kleurstoffen en zonder bewaarmiddelen. Ook de voedingswaarden blijven vrijwel onveranderd: ‘We bevestigen dat Nutella nog steeds Nutella blijft, een uniek en geliefd recept, uitgewerkt volgens hoogwaardige kwaliteitsstandaarden.’

Oef!

 

Hier heb je enkele Flairreceptjes met onze favoriete chocopasta: