Home Deco SPANNEND: waar komt de nieuwe Vlaamse IKEA-vestiging?

SPANNEND: waar komt de nieuwe Vlaamse IKEA-vestiging?

Er zijn nog twee plaatsen in de running.

© Shutterstock

Binnenkort eten we ook Zweedse ballen in West-Vlaanderen! Interieurwinkel IKEA belooft daar namelijk een gloednieuwe vestiging te openen.

Momenteel zijn er nog twee locaties in de running om de eerste West-Vlaamse IKEA-vestiging in 2020 te ontvangen. De (niet zo) gelukkigen zijn Kortrijk en Wevelgem, meer bepaald Ring Shopping Kortrijk Noord en Ter Biest in Wevelgem.

IKEA niet welkom?

Oorspronkelijk kwamen er 33 West-Vlaamse locaties in aanmerking, maar na heel wat onderzoek zijn Kortrijk en Wevelgem er als grootste kanshebbers uitgekomen. De gemeenten zelf zijn echter helemaal niet blij met de komst van de Zweedse interieurwinkel. Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) beweert dat de Zweedse meubelwinkel niet in het plaatje van de twee potentiële locaties past.

De burgemeesters en bevoegde schepenen van de betrokken gemeenten beweren bovendien dat er onvoldoende parkeerplekken zijn en dat de andere winkels hun grote concurrent IKEA liever niet naar hun buurt zien komen. Die West-Vlamingen weten niet wat ze missen!

Meer deco:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.